Sri Lanka Limanlar ve Denizcilik Bakanı Rohitha Abeygunawardena, Cuma günü parlamentoda yaptığı konuşmada, Devlet Analist ve Veterinerlik Araştırma Enstitüsü'nün deniz hayvanlarının ölüm nedenini ortaya çıkarmak için soruşturma yürüttüğünü söyledi.

Yaban Hayatı Bürosu yetkilileri, ölü deniz hayvanlarının son haftalarda ülkenin güneyinden batı kıyılarına kadar olan sahillere vurduğunu bildirdi. 15 Mayıs'ta Hindistan'ın Hazira limanından yola çıkan Singapur bandıralı X-Press Pearl konteyner gemisi, 25 ton nitrik asit ile çeşitli diğer kimyasal ve kozmetik ürünleriyle dolu bin 486 konteyner taşıyordu. 20 Mayıs'ta Kolombo Limanı yakınlarında yardım çağrısı veren gemi, kısa sürede alev almıştı.

Sri Lanka Deniz Çevre Koruma İdaresi'nin yaptığı açıklamada, kıyıya vuran enkazın sahillere zarar vermesi nedeniyle, geminin yanmasının büyük bir çevre felaketine yol açtığı kaydedildi. Konteyner gemisindeki yangının nasıl başladığını bulmak için başlatılan adli soruşturma halen sürüyor.

Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

Editör: İRFAN KARSLI