Çin Ejderha Teknesi Festivali’ne hazırlanıyor Çin Ejderha Teknesi Festivali’ne hazırlanıyor

Geleneksel Budist festivali Navam Dolunay Poya Günü, bu ülkede her yıl Şubat ayında Kolombo'nun ünlü Budist tapınağı olan Gangaramaya Tapınağı'nda kutlanıyor. Yetkililer, Kovid-19 pandemisi nedeniyle bu yıl geçit törenine katılan dansçı ve fil sayısını azalttı. Törene sadece bir düzine fil katıldı.

Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'da bulunan Gangaramaya Tapınağı'ndaki Navam Perahera'ya katılan bir fil, 26 Şubat 2021. (Fotoğraf: Ajith Perera/Xinhua)
Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'da bulunan Gangaramaya Tapınağı'ndaki Navam Perahera'ya katılan performans sanatçıları ve filler, 26 Şubat 2021. (Fotoğraf: Ajith Perera/Xinhua)
Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'da bulunan Gangaramaya Tapınağı'ndaki Navam Perahera sırasında dansçılar performans sergiliyor, 26 Şubat 2021. (Fotoğraf: Ajith Perera/Xinhua)
Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'da bulunan Gangaramaya Tapınağı'ndaki Navam Perahera'ya katılan dansçılar performans sergiliyor, 26 Şubat 2021. (Fotoğraf: Ajith Perera/Xinhua)
Sri Lanka Cumhurbaşkanı Gotabaya Rajapaksa, Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'daki Navam Perahera'ya katıldı, 26 Şubat 2021. (Fotoğraf: Gayan Sameera/Xinhua)
Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'da Navam Perahera'yı kutlayan bir fil, 26 Şubat 2021. (Fotoğraf: Gayan Sameera/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI