KOLOMBO, 20 Aralık (Xinhua) 310 kilogram ağırlığındaki korundum, kısa süre önce "mücevher kenti" olarak bilinen ve başkent Kolombo'ya yaklaşık 115 kilometre uzaklıktaki Ratnapura'daki özel bir konutun arka bahçesinden çıkarılmıştı. Yerel medyadan Economy Next, taşı muhafaza eden Ratnapura Gemmoloji Enstitüsü'nün kurucusu Chamila Suranga'nın, "uluslararası alanda geniş şekilde tanındıktan sonra Çin'den alıcıların değerli taşa ilgi göstermeye başladığına" ilişkin sözlerine yer verdi.

Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Chamila, taşla ilgili tekliflerden birinin, 30 yılı aşkın bir süredir Çin ile iş yapan yerel bir mücevher ihracatçısından geldiğini belirtti. Chamila, "Anladığım kadarıyla, Asya Kraliçesi adını verdiğimiz bu taşla, Çin'deki bir müze ilgileniyor" dedi. Chamila, "Ayrıca, taşı alıp onu ABD'deki en ünlü doğa tarihi müzesine hediye etmek isteyen Amerikalı bir alıcıdan da teklif aldık" diye ekledi. Yetkililer, taşın mavi-beyaz renklerde olduğunu ve mücevher sektöründeki uzmanlar tarafından "Asya Kraliçesi" olarak adlandırıldığını belirtmişti. Yerel basında çıkan haberlere göre safirin sahipleri, taşın değerinin yüksek olduğunu vurguladı.

Editör: İRFAN KARSLI