'Yangtze Nehri boyunca ilk şehir'de çekilen drone görüntüleri 'Yangtze Nehri boyunca ilk şehir'de çekilen drone görüntüleri

Sri Lanka'yı ilgilendiren ticaret fuarlarının bu sene Fransa, İngiltere ve Almanya'da gerçekleşmesi planlanıyor. Yerel medya kuruluşu Daily FT, Sri Lanka Turizm Geliştirme Kurumu Başkanı Kimarli Fernando'nun şu sözlerine yer verdi: "Kovid-19 pandemisinin ortaya çıkmasının ardından bir yıllık aradan sonra katılmayı planladığımız üç ticaret fuarı, küresel olarak turizm destinasyonlarını önemli ölçüde etkiliyor." Fernando "Sektörün yeniden canlanmasına yardımcı olabilmesi adına Sri Lanka'nın bu fuarların tümüne katılabilmesini umuyoruz" diye ekledi.

Paris'te gerçekleşecek olan bu seneki Uluslararası Fransız Seyahat Pazarı Top Resa için yaklaşık 200 destinasyon, 1700 marka, 150 konferans oturumu ve 34 bin turizm profesyoneli sıraya girdi. Ağustos ayı başlarında Sri Lanka'ya seyahat izni veren Fransa'nın ülkeye seyahat izin tanıyan ilk ülkelerden biri olduğunu belirten Fernando, Fransız gezginlerin bu kış "en sevilen tropik destinasyona" geri dönmelerini umduğunu ifade etti.

Fernando, Sri Lanka için en büyük ziyaretçi kaynağı olan Avrupa'dan daha fazla turist çekmek amacıyla Sri Lanka'nın İngiltere ve Almanya'da da benzer etkinliklere katılmayı değerlendirdiğini kaydetti. Ocak ayında sınırlarını yeniden açmasından bu yana, yılın ilk sekiz ayında Sri Lanka'ya 24 bin 337 turist giriş yaptı. Resmi verilere göre, Kovid-19 pandemisinin devam eden üçüncü dalgasına rağmen Ağustos'ta gelen turist sayısı, Temmuz ayına göre yüzde 107 artarak 5 bin 40'a yükseldi.

Editör: İRFAN KARSLI