Dünya

Sri Lanka, dijital turistleri çekmek için daha iyi olanaklar sağlayacak

Enformasyon Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre, dijital gezginler Sri Lanka'ya geldiklerinde genellikle restoran, halk kütüphaneleri ve benzeri mekanları ziyaret edere...

Abone Ol

Enformasyon Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre, dijital gezginler Sri Lanka'ya geldiklerinde genellikle restoran, halk kütüphaneleri ve benzeri mekanları ziyaret ederek işlemlerini buralarda internet erişimli cihazlar üzerinden çevrimiçi olarak yapıyor.

Böylesi bir turizm pazarını ülkeye çekmek için gerekli olan iletişim için yüksek hızlı internet bağlantıları, uzun süreli vizeler, ucuz konaklama, vergi muafiyeti gibi imkanları dijital turistlere sağlama önerisi Turizm Bakanı Prasanna Ranatunga'dan geldi. Tasarı, ülkenin Bakanlar Kurulu tarafından onayandı.

Açıklamada, "Sri Lanka'ya dijital turistler çekerek ve onlara ülkmizde daha uzun süre kalmaları için gereken olanakları sağlayarak, ülke daha fazla döviz kazanabilecek" ifadesi yer aldı. Turizm, Sri Lanka'da Kovid-19 pandemisinden en kötü etkilenen sektörlerden biri olurken, hükümet artık sektörü canlandırmanın yollarını arıyor. Ülkede bu sektörde doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 4 milyon kişi istihdam ediliyor.