Ekonomi

Sözcü: Çin'in dış ticareti 2022'de makul aralıkta seyredecek

BEİJİNG, 3 Mart (Xinhua) -- Resmi veriler, Çin'in toplam mal ticaretinin 2021'de Kovid-19 pandemisinin küresel ticarette ağırlığını hissettirmeye devam etmesine rağmen tarihte...

Abone Ol

BEİJİNG, 3 Mart (Xinhua) -- Resmi veriler, Çin'in toplam mal ticaretinin 2021'de Kovid-19 pandemisinin küresel ticarette ağırlığını hissettirmeye devam etmesine rağmen tarihte ilk kez 6 trilyon ABD dolarını aşarak yeni bir başarı elde ettiğini gösterdi.

Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı Ulusal Komitesi üyeleri, ülke içindeki karmaşık durum karşısında aralarında sınır ötesi e-ticaret ile yurtdışı depoları gibi yeni iş tarzlarının geliştirilmesi, iç ve dış ticaretin entegrasyonunun desteklenmesi ile ticaretin dijitalleştirilmesinin artırılması da bulunan birçok öneride bulundu.

Guo, Çin'in dış ticaretinin yıllar içerisinde büyük bir sıçrama kaydettiğini söyledi. Guo'nun verdiği bilgiye göre, dış ticaret yapısı açısından Çin artık sadece ana ürünleri değil, aynı zamanda yeni enerjili araçlar gibi çok sayıda yüksek teknolojili ve yüksek katma değerli ürünü de ihraç ediyor.

Öte yandan Guo, merkezi şekilde yönetilen devlete ait işletmeler ile dışarıdan fonlanan şirketlerin yanı sıra mikro, küçük ve orta ölçekli şirketlerin de ülkenin dış ticaretini yükseltmedeki önemli rolünün artmaya devam ettiğini ifade etti.