Sağlık

Sözcü: Çin küresel olarak en fazla aşıyı sağladı

BEİJİNG, 4 Mart (Xinhua) -- Yesui bir basın toplantısında, Çin'in, 120'den fazla ülke ve uluslararası kuruluşa 2,1 milyar dozun üzerinde Kovid-19 aşısı sağladığını ve bunun Çi...

Abone Ol

BEİJİNG, 4 Mart (Xinhua) -- Yesui bir basın toplantısında, Çin'in, 120'den fazla ülke ve uluslararası kuruluşa 2,1 milyar dozun üzerinde Kovid-19 aşısı sağladığını ve bunun Çin dışında uygulanan toplam aşı sayısının üçte birini oluşturduğunu belirtti.

"120'den fazla ülke ve uluslararası kuruluşun çoğu gelişmekte olan ülkeler" diyen Zhang, "Çin'in sağladığı aşılar, birçok gelişmekte olan ülkede bağışıklık bariyerlerinin oluşturulmasında ve yaşamı eski haline getirmede önemli bir rol oynadı ve salgınla mücadele etme kapasitelerini, güvenlerini ve kararlılıklarını artırdı" şeklinde konuştu. "Çin, aşı işbirliğinde ana ortaklar olarak gelişmekte olan ülkelere öncelik vermeye devam edecek" diyen Zhang, Çin'in Afrika ülkelerine 600 milyon dozu ücretsiz, 400 milyon dozu da Çinli işletmeler ve Afrika ülkeleri tarafından ortaklaşa üretilecek 1 milyar doz daha Kovid-19 aşısı tedarik edeceğini sözlerine ekledi.

Zhang, "Bu, Afrika ülkelerinin Afrika Birliği'nin 2022 yılına kadar Afrika nüfusunun yüzde 60'ını aşılama hedefine ulaşmasına yardımcı olacak" dedi. Zhang, Çin'in ASEAN (Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği) ülkelerine de ücretsiz 150 milyon doz aşı daha sağlayacağını kaydetti.