Avustralya çocuklara sosyal medya yasağı getirmeye hazırlanıyor Avustralya çocuklara sosyal medya yasağı getirmeye hazırlanıyor

BEİJİNG, 23 Şubat (Xinhua) Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü Salı günü, Çin'in, Filistin meselesinin erken bir tarihte kapsamlı, adil ve kalıcı bir çözüme kavuşturulması ve Ortadoğu'da barış ve istikrar sağlanması için uluslararası toplumla birlikte yorulmaksızın çalışmaya devam edeceğini söyledi. Çin ve Mısır Pazar günü, Filistin'in pandemiyle mücadelesine yardımcı olmak için 500.000 doz Kovid-19 aşısı bağışında bulundu. Bu aşılar, Mısır'ın Biyolojik Ürünler ve Aşılar Holding Şirketi (VACSERA) ile Çinli biyoeczacılık şirketi Sinovac arasındaki bir ortaklık tarafından Mısır'da yerel olarak üretildi.

Bir basın toplantısında konuşan Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Wang Wenbin, "Bu, Çin'in Filistin'in Kovid-19 ile savaşına, ekonomisini geliştirmesine ve halkının refahını iyileştirmesine yardımcı olmak için gösterdiği çabaların en son örneğidir" dedi. Filistin meselesi Ortadoğu sorununun merkezinde yer alıyor. Sözcü, Çin'in, Filistin halkının meşru ulusal haklarını yeniden tesis etme yönündeki adil davasına sürekli ve sağlam bir destek verdiğini, Filistin Ulusal İdaresi'nin otoritesinin güçlendirilmesini desteklediğini ve Filistin'de dayanışmanın artırılması ve iç uzlaşmaya ulaşılması için Filistinli birçok grubu desteklediğini söyledi. Wang, Çin'in, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ile Ortadoğu barış sürecinin paydaşlarının katılacağı BM liderliğinde bir barış konferansı çağrısında bulunduğunu söyleyerek Çin'in Filistin ve İsrail'i iki devletli çözüme dayalı barış görüşmelerine yeniden başlamaya teşvik ettiğini de sözlerine ekledi.

Editör: İRFAN KARSLI