Xinhua

Sözcü: ABD, kendi çıkarları için Çin'in Ukrayna'yla ilgili tutumu hakkında dezenformasyon yayıyor

BEİJİNG, 10 Mart (Xinhua) -- Zhao, Çin'in Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri operasyonuna ilişkin sözde ön bilgisi olduğu hakkındaki iki New York Times makalesinin her ikisin...

Abone Ol

BEİJİNG, 10 Mart (Xinhua) -- Zhao, Çin'in Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri operasyonuna ilişkin sözde ön bilgisi olduğu hakkındaki iki New York Times makalesinin her ikisinin de sipariş üzerine yapıldığı yönünde basında çıkan haberlere yanıt olarak açıklamalarda bulundu ve tüm bunların arkasındaki yönetmenin bir ABD yetkilisi olduğunu söyledi.

Zhao, "ABD, suçu başkasına atma, çatışmayı körükleme ve sorundan çıkar sağlama girişimiyle Çin'in Ukrayna'yla ilgili tutumu hakkında dezenformasyon yayıyor" dedi ve ekledi: "Bu yapılan aşağılık ve kötü niyetli bir hareket."

Ukrayna meselesinin bugünkü haline nasıl evrildiğinin ayrıntıları çok açık. Zhao, ABD liderliğindeki NATO'nun hamlelerinin Rusya-Ukrayna gerilimini kırılma noktasına getirdiğini söyledi.

ABD, kendi üzerine düşen sorumluluğu almadan, Çin'in Ukrayna üzerindeki tutumunu, Çin ve Rusya'yı aynı anda bastırma planına alan açmak için eleştirdiğini, bunu yaparken hegemonyasını sürdürmek amacını taşıdığını söyledi.

Zhao, "ABD Çin'i yalanlarla itibarsızlaştırmak ve agresif biçimde reklam yapmak için beynini zorladıkça, güvenilirlik konusundaki eksikliğini uluslararası topluma o derece ifşa ediyor" dedi.