Spor

Söyleşi: Rusya Spor Bakanı, Olimpiyatların siyasallaştırılmaması gerektiğini söyledi

MOSKOVA, 17 Şubat (Xinhua) -- Matytsin, Rusya'nın her zaman sporun siyasallaştırılmasına karşı olduğunu ve Olimpiyat Oyunlarının, siyasal ifade platformu olarak kullanılmaması...

Abone Ol

MOSKOVA, 17 Şubat (Xinhua) -- Matytsin, Rusya'nın her zaman sporun siyasallaştırılmasına karşı olduğunu ve Olimpiyat Oyunlarının, siyasal ifade platformu olarak kullanılmaması gerektiğini dile getirdi. Rusya'nın, Çin'in başarılı bir olimpiyat düzenlemeye yönelik çabalarını güçlü şekilde desteklediğini söyleyen Rus bakan, tüm sporcuların en iyi sonuçları almaya ve madalya kazanmaya odaklanması gerektiğini ve ek baskı ve provokasyonların sadece katılımcıların dikkatlerini dağıtacağını vurguladı.

Bakan, Çin'in devam eden bir pandemi sırasında böylesine büyük ölçekli bir etkinliği mükemmel şekilde organize edebildiğini belirtti. Matytsin, "Olimpiyatlar kusursuz şekilde düzenleniyor ve tüm spor yarışmaları en yüksek düzeyde gerçekleştiriliyor" diye konuştu.

Rus bakan, Rusya'nın deneyimleri konusunda Çin'le alışverişte bulunmayı ve spor yarışmaları düzenleme konusunda en iyi uygulamaları paylaşmayı planladığını, bu yolla her iki ülkenin halklarının spor faaliyetlerine katılımını teşvik edebileceklerini söyledi. Matytsin, "Rusya ve Çin'in ortaklığı uzun zamandır devam ediyor ve Çinli meslekdaşlarımızın Olimpiyat Oyunları da dahil spor konusundaki başarılarından memnuniyet duyuyoruz" diye ekledi.