CENEVRE, 14 Aralık (Xinhua) İngiltere Yüksek mahkemesi Cuma günü, bu yılın başlarında verilen bir alt mahkeme kararını bozarak Assange'ın casusluk suçundan yargılanmak üzere ABD'ye iade edilebileceğine karar verdi. Xinhua'ya özel bir röportaj veren ve kendisi de bir avukat olan Moris, Assange'ın hukuk ekibinin kararı temyize götüreceğini söyledi. Moris, "Bunun siyasi amaçlar güden bir dava olduğu ve olağandışı bir dava olduğu çok açık" diyerek, İngiltere toprağında yaşayan bir Avustralya vatandaşı olan Assange'ın iade davasının ülke-dışılık niteliğinin altını çizdi.

Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu

50 yaşındaki Assange, aralarında, ABD askerlerinin 2007 yılında Bağdat sokaklarında Reuters muhabirlerini ve çocukları vurmasını gösteren bir Apache helikopteri video kaydı da dahil olmak üzere Irak ve Afganistan'a ilişkin sızdırılmış yüz binlerce askeri belgenin on yıl kadar önce WikiLeaks'te yayınlanmasının ardından ABD'de ulusal savunmaya ait bilgileri ifşa etmek suçlamasıyla aranıyor.

Editör: İRFAN KARSLI