New York'ta Batı Nil virüsünün yayılması endişesiyle sivrisinek ilaçlaması yapıldı New York'ta Batı Nil virüsünün yayılması endişesiyle sivrisinek ilaçlaması yapıldı

BEİJİNG, 10 Şubat (Xinhua) Sichuan Eyaleti Ortopedi Hastanesi doktoru Zhu Jiangwei, Ekim 2021'den bu yılın Ocak ayına kadar Çin'in ulusal serbest stil kayak ve slopestyle snowboard takımı için çalıştı. Takımla birlikte Avusturya, İsviçre, ABD ve diğer ülkelere seyahet eden Zhu, aralarında Gu Ailing'in de bulunduğu takım üyelerine tıbbi bakım sundu. Zhu, "Sporcular için kemiklerinin karlık alanlarda kırılma olasılığı daha yüksek" dedi. Bu dönemde Gu, sıklıkla antrenmanlar ve yarışlardan sonra Zhu'yu görmeye gitti. Zhu, fiziksel özelliklerine dayanarak ona fiziksel tedavi olarak "Sichuan Zheng-stili ortopedik terapi" uyguladı ve yararlı egzersizler konusunda Gu'ya yol gösterdi.

"Sichuan Zheng-stili ortopedik terapi", geleneksel Çin tıbbında kemik ve spor yaralanmalarını tedavi eden önemli bir ekol. "Sporcuların fiziksel güçlerini hızlı bir şekilde geri kazanması ve sakatlıkların etkili biçimde önlenip tedavi edilmesi için tedavi sürecinde dövüş sporları ve spor hareketleri de kullanılıyor" diyen Zhu, Gu'nun sakatlıklarında "akupunktur, masaj ve kemik yerleştirme gibi geleneksel Çin tıbbı metotlarını kullandığını" söyledi. Zhu, Gu'nun birçok kez kendisine gelerek geleneksel Çin ortopedik rehabilitasyon tedavisi konusunda danıştığını da anlattı. Olimpiyat Oyunları sırasında Zhu ve diğer geleneksel Çin tıbbı doktorları sporculara sağlık hizmeti sunmaya devam ediyor. Sichuan Eyaleti Ortopedi Hastanesi, 1950'lerden bu yana sporcu yaralanmalarını önleme ve tedavi çalışmalarını sürdürüyor. Hastaları arasında ünlü Çinli sporcular Yao Ming, Lang Ping ve Guo Jingjing de bulunuyor. Hastane, Beijing 2022 hazırlıklarına başlamasından bu yana yedi Çin kış sporları takımıyla çalışmaları için 24 sağlık çalışanı görevlendirdi.

Editör: İRFAN KARSLI