Dünya

Soyer: İzmir, Çin kentleriyle ilişkileri güçlendirmeyi amaçlıyor!

Kısa süre önce Xinhua'ya röportaj veren Soyer, İzmir'in uzun zamandır kültür, sanat ve spor aracılığıyla Türk ve Çin halkları arasındaki bağları güçlendirmeye çalıştığını beli...

Abone Ol

Kısa süre önce Xinhua'ya röportaj veren Soyer, İzmir'in uzun zamandır kültür, sanat ve spor aracılığıyla Türk ve Çin halkları arasındaki bağları güçlendirmeye çalıştığını belirtti.

"Çocuklarımız, üreticilerimiz ve köylülerimizin bir araya gelmesine ve birbirleriyle deneyimlerini paylaşmasına yönelik fırsatlar oluşturmak istiyoruz. Sonra da bu sağlam ve sağlıklı ilişkiler zemininde yükselen ticaret, sanayi ve teknoloji alanlarındaki işbirliğimizi geliştirmeyi planlıyoruz" diyen Soyer, halklar arasında kurulan bu gibi güçlü bağların, iki ülke arasında daha sürdürülebilir ilişkilerin kurulmasına yardımcı olacağını belirtti.

Soyer, Çin'in güneybatısında yer alan, İzmir'in kardeş kenti Chengdu'nun belediye başkanıyla Kovid-19 pandemisinin patlak vermesinden önce "çok iyi bir diyalog" kurduğunu ve daha sonra iki belediyenin karşılıklı olarak birbirlerinin şehirlerinde ofis açmaya karar verdiğini vurguladı.

Pandemi yüzünden "bu projeyi ertelemek zorunda kaldıklarını" söyleyen Soyer, yine de bu konuda heyecanlarının sürdüğünü dile getirdi. Soyer, "Pandemi sona erer ermez, tasarladığımız gibi, hatta daha güçlü şekilde bu planı uygulamaya koyulacağız" ifadelerini kullandı.

Geçen yıl Türkiye'deki en kapsamlı ticaret fuarlarından biri olan İzmir Enternasyonal Fuarı'nda Çin, ortak ülke olarak yer almıştı. Fuar kapsamında İzmir İş Günleri'nde İzmir ile Chengdu arasında ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve ortaklık ve işbirliği kurulmasına yönelik bir protokol imzalanmıştı.