Genel

SON DAKİKA: Milli Savunma Bakanı Akar Şırnak'ta

Hulusi Akar'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Abone Ol

Biz 85 milyonuz, bu çerçevede mücadelemizi sürdüreceğiz ve refaha ulaşacağız. Güvenli ve müreffeh bir Türkiye için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Devletimiz nerede problem varsa, problemlerin çözülmesi için bunun çalışmasını yapıyor.

Şu anda Türkiye olarak TSK olarak en yoğun günleri yaşıyoruz, burada birinci mesele hudut güvenliği. Şu anda birlik sayısı bakımından altyapı bakımından ve teknolojik cihazların kullanılması bakımından en üst en ileri seviyedeyiz. Mehmetçik hudutların korunması için gereken ne varsa yaptı, yapıyor.

40 yıldan beri bu asil milletin başına bela olan bu terör belasından milletimizi kurtaracağız. Kürt kardeşlerimiz hiçbir zaman PKK'nın peşinde değildir, DEAŞ nasıl ki Müslümanların temsilcisi değildir, PKK'da hiçbir zaman Kürt kardeşlerimizin temsilcisi değildir, olamaz!

Terörist nerede, hedefimiz orası, biz Irak ve Suriye başta olmak üzere tüm komşularımızın toprak bütünlüğüne ve onların egemenlik haklarına son derece saygılıyız. Biz teröristlerin peşindeyiz, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar da bu mücadele devam edecek. Burada durmak yok, teröristler nerede hedefimiz orası, 2 gün önce ayın 27'sidne TSK gitti 140 km girdi ASOS'ta 16 mağarayı büyük bir başarı ile vurdu ve tahrip etti, bu devam edecek!

Mehmetçik girilemez denilen neresi varsa girdi ve çıktı.

Hiçbir ordunun göstermediği kadar sivil hassasiyet gösterdik, göstermeye devam ediyoruz. Bizim tek derdimiz teröristler.

'TÜRKİYE HEM BÖLGE HEM DÜNYA BARIŞINA KATKI SAĞLIYOR'

Biz birbirimize eskisinden daha çok sarılacağız, birbirimizi çok daha seveceğiz, birbirimizi çok daha sayacağız ve tem yumruk olacağız. Gidin şehitliklere bakın, bütün şehitliklerde Türk, Arap, Kürt yan yana yatıyor, omuz omuza. Fitneye fesata su taşımayalım bunun farkında olalım arkadaşlar. Arazide yapamadıklarını aramıza fitne sokmak suretiyle bize her türlü zararı vermeye çalışıyorlar. Bizim için Türk-Kürt-Arap kardeşliği bakidir, bundan vazgeçmek yok, bundan dönmek yok. İster adı PKK olsun ister adı YPG olsun bunların hepsi terörist, arkalarında kim olursa olsun artan bir şiddetle taarruzi bir ruhla bugüne kadar devam etti ve bundan sonra da devam edecek.

TSK olarak sadece kendi işlerimizde değil biz aynı zamanda bölge dünya barışına da çok önemli katkılar sağlıyoruz. 25 milyondan fazla tahıl Ukrayna limanlarından çıktı ihtiyaç sahiplerine gidiyor bunu kim yaptı? Bunu Türkiye yaptı, Sayın Cumhurbaşkanımız yaptı.

YUNANİSTAN'IN GERİLİMİ ARTIRICI TAVIRLARI

Yunanistan ile olan bazı sorunlarımız var, özellikle bazı siyasilerin kendi iç politikalarından dolayı Türkiye'ye karşı bazı söylemlerde bulunuyorlar. Ama biz büyük bir sabırla, barışçıl yöntemlerle bunun çözülmesinden yana olduğumuzu söylemeye devam ediyoruz. Sevindirici olan şu aklı selim Yunanlılardan bazı emekli generaller de gerçekleri görmeye başladılar. İster buyursunlar Türkiye'ye gelsinler ister bizi çağırsınlar biz gidelim konuşalım sorunlarımızı halledelim. Türkiye kimse için tehlike değil, Türkiye son derece güçlü, güvenli etkin bir müttefiktir. Bizim bu barış çağrılarımızı bir zaafiyet olarak sakın ola algılamayın, çok şükür muktediriz.