Genel

Asgari ücret zammı belli oldu!

Milyonlarca kişi, 'Asgari ücret ne kadar oldu?' sorusunun yanıtını arıyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde merakla beklenen asgari ücret 2022 zam oranını açıkladı.

Abone Ol

Enflasyonun artması ile ocak ayında yapılan asgari ücret zammı eridi. Küresel enflasyon artışı sonrası hükümet temmuz zammı için çalışmalara başladı. Başkan Erdoğan'ın, talimatı sonrası Çalışma Bakanlığı öncülüğünde işçi ve işveren bir masaya oturdu. Görüşmelerden sonra asgari ücret zammı bugün belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde az önce yaptığı açıklama ile Temmuz 2022 Asgari Ücret ara zammının %30 oranında yapıldığını, Böylece Asgari ücret net tutarının 5500 TL olduğunu açıkladı.

ASGARİ ÜCRET YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

Resmi gazete de yayınlanan yönetmelikte asgari ücretin yürürlüğe girme tarihiyle ilgili ifadeler, "Asgari ücret başka bir yürürlük tarihi belirtilmediği takdirde yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girer" şeklinde değiştirildi.

Mevzuat gereği Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun aldığı zam kararı, Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihi takip eden ayın başında uygulamaya giriyor. Yeni asgari ücret rakamının bugün açıklanması ile , artışın 1 Temmuz itibarıyla geçerli olabilmesi için yönetmelik değişikliğine gidildi ve Resmi Gazete'de yayımlandı.