Spor

Slovenyalı bisikletçi Roglic, Tokyo Olimpiyatları'nda erkekler bireysel zamana karşı yarışında altın madalya kazandı

Slovenyalı Primoz Roglic, Çarşamba günü Tokyo 2020'de gerçekleştirilen yol bisikleti erkekler bireysel zamana karşı yarışta altın madalya kazandı. 31 yaşındaki bisikletçi, 44,...

Abone Ol

Slovenyalı Primoz Roglic, Çarşamba günü Tokyo 2020'de gerçekleştirilen yol bisikleti erkekler bireysel zamana karşı yarışta altın madalya kazandı. 31 yaşındaki bisikletçi, 44,2 kilometrelik engebeli parkuru 55 dakika 04.19 saniyede tamamlayarak altın madalyanın sahibi oldu.

Roglic, madalya töreninden sonra yaptığı açıklamada "Yarışa başladım ve ve kaybedecek bir şeyim yok dedim. Daha ilk kilometreden itibaren her şeyimi ortaya koydum ve her kilometre için savaştım ve yarışı tamamlamayı başardım. İşim de buydu ve bunu başardım" dedi.

Slovenyalı Primoz Roglic (ortada), madalya töreninde Hollandalı Tom Dumoulin (solda) ve Avustralyalı Rohan Dennis ile birlikte poz veriyor. (Fotoğraf: He Changshan/Xinhua)

Roglic'in altın madalya zaferi, Fransa Bisiklet Turu'nun 3. aşamasının sonlarına doğru düşmesinden neredeyse bir ay sonra geldi. "Özellikle işler istediğiniz gibi gitmediği zaman bu iş son derece zor" diyen Roglic, "En nihayetinde her zaman çok çalıştım. Her zaman inanmaya devam ettim. Ben hala benim, bildiğiniz Primoz. Her an her şey mümkün" ifadelerini kullandı.

Hollandalı Tom Dumoulin 56:05.58'lik derece ile gümüş madalya kazanırken, bronz madalya 56:08.09'luk derecesiyle iki kez yol bisikleti erkekler bireysel zamana karşı dünya şampiyonu Avustralyalı Rohan Dennis'in oldu. Dumoulin, sonuçtan memnun. Dumoulin "Bu benim için çok özel. Hedefim bir madalya kazanmaktı. Bu gümüş madalya ile gurur duyuyorum. Bana göre bu, altın kenarlı bir gümüş madalya" dedi. Yarışta dördüncü sırayı İsviçreli Stefan Kueng alırken, yarışın favorisi İtalyan Fillipo Ganna ise yarışı beşinci tamamladı. Erkekler bireysel zamana karşı yarışına toplam 39 bisikletçi katıldı. İspanyalı bisikletçi Jon Izagirre yarışı tamamlayamadı.