Sağlık

Slovenya, bir kadının ölümünün Janssen aşısıyla bağlantılı olduğunu teyit etti

LJUBLJANA, 1 Aralık (Xinhua) Basın toplantısında konuşan Simonovic, beş uzmandan oluşan komitenin "oybirliğiyle bu vakada Johnson & Johnson'ın Janssen aşısı ile bu trajik...

Abone Ol

LJUBLJANA, 1 Aralık (Xinhua) Basın toplantısında konuşan Simonovic, beş uzmandan oluşan komitenin "oybirliğiyle bu vakada Johnson & Johnson'ın Janssen aşısı ile bu trajik komplikasyon arasında kesin bir bağlantı olduğunu değerlendirdiğini" açıkladı. Hükümet tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre söz konusu kadın, aşı olduktan 13 gün sonra "tromboz ve trombositopeni (kan pıhtılaşması)" yüzünden hayatını kaybetmişti.

Bunun sonucunda Sağlık Bakanlığı 29 Eylül'de Janssen aşısının kullanımını durdurma kararı almış ve 12 Ekim'de Kovid-19'a karşı Pfizer/BioNTech ve Moderna tarafından geliştirilenler gibi mRNA (mesajcı ribonükleik asit) aşılarının öncelikli kullanımını tavsiye etmişti. Kovid-19'un derinden etkilediği 2,1 milyon nüfusa sahip Slovenya'da şu ana kadar 5 bin 200 kişi bu hastalıktan dolayı hayatını kaybetti. Hükümetin halka aşı olmalarını tavsiye etmesine karşın şu ana kadar nüfusun sadece yüzde 54,4'ü Kovid-19'a karşı tam doz aşı oldu.