Genel

Sirius Güneş Kavuşumu Ne zaman, Saat Kaçta?

Sirius Güneş kavuşumu yılda 1 kere gerçekleşiyor , astrolojide de bir yıllık kaderin yazıldığı önemli bir gün olarak biliniyor.

Abone Ol

Pek çok uygarlık Sirius Güneş kavuşumunun olduğu günü yılın en şanslı günü olarak kabul ediyor.

Astrolojide, gökyüzünün en parlak yıldızlarından biri olan Sirius yıldızının Güneş ile kavuşumunun  bolluk, bereket, başarı, liderlik getireceğine ve Sirius Güneş kavuşumu ile şans kapılarının açılacağına dileklerin destekleneceğine inanılır.

Sirius Güneş kavuşumunun dünya üzerindeki etkisine inananlar, iyi talih ve güzellikler için dua eder, o gün akıldan geçen tüm düşüncelerin hızla gerçekleşeceğini düşünürler.

6 Temmuz 16:16 itibariyle kavuşum açısı gerçekleşecek, Sirius Güneş kavuşumu 5-6-7 Temmuz 2021 tarihleri arasında etkili olacak. 

SİRİUS YILDIZI NEDİR?

Sirius ya da Akyıldız, Büyük Köpek Takımyıldızı’nda yer alan bahar ayında kuzey yarı küreden görülebilen gece gökyüzünün en parlak yıldızıdır. Türkçe’de Akyıldız ismiyle bilinen Sirius 1,47 olan görünür kadiri bakımından, görünür kadiri olarak kendine en yakın olan Canopus’a oranla iki kat daha parlaktır.

Çıplak gözle tek yıldızmış gibi görünen Sirius, aslında, tayf türlerine göre yapılan yıldız sınıflandırma sisteminde A1V sınıfında bulunan Sirius-A ile DA2 sınıfına giren ve Sirius-B olarak adlandırılan bir beyaz cüceden oluşan bir çift yıldızdır.