Xinhua'ya verdiği mülakatta, "Sinovac, Brezilya, Endonezya, Türkiye, Şili ve diğer bazı ülkelerden aşı siparişleri aldı. Üretim kapasitemizi artırmak için elimizden geleni yapıyoruz" diyen Yin, "Aşının tüm dünyada daha fazla insanı korumasını umuyoruz" diye konuştu.

Sinovac aşısının aralarında Çin, Türkiye, Endonezya, Brezilya ve Şili'nin de olduğu birçok ülkede acil kullanım için onaylandığını kaydeden Yin, şirketin ikinci bir üretim bandı inşa ettiğini ve bu bandın Şubat ayında faaliyete geçerek yıllık üretim kapasitesini 1 milyar doza çıkaracağını ekledi.

Sinovac CEO'su, şirketin bazı ülkelere yarı-mamul şırınga ihraç edeceğini, üretim kapasitesi ile verimliliğini artırmak için ithalatçı ülkelerde yerel dolum ve paketleme hatları kurulmasına yardımcı olacağını aktardı.

Yin, "Yıllık 1 milyar dozluk üretim temelinde üretim kapasitemizi genişletmeye devam edeceğiz. Koronavirüs pandemisi ve aşı talebiyle ilgili belirsizliklerle karşı karşıyayız ve bu durum, yalnızca olağan talep-arz iş modeliyle karşılanamaz. Aşılar kamu mallarıdır ve sosyal sorumluluğu taşımalıyız" diye konuştu.

Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi

Editör: İRFAN KARSLI