Araştırma ekibinin yöneticisi Pandji Dhewantara, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, araştırmanın bu yılın 13 Ocak-18 Mart tarihleri arasında gerçekleştirildiğini ve Kovid- 19'a yakalanmayan 128 bin 290 sağlık çalışanını kapsadığını söyledi. Dhewantara, "Sağlık çalışanları Kovid-19 aşılarının ikinci dozunu olduktan sonra bu sonuca ulaşıldı" dedi.

Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı

Araştırmada, Sinovac aşısının sağlık çalışanlarını hastaneye yatma ihtimalinden korumada yüzde 96 ve pandemi kaynaklı ölümleri engellemede yüzde 98 etkili olduğu sonucuna da ulaşıldı. Sağlık Bakanlığı'nın Kovid-19 aşılama çalışmaları sözcüsü Siti Nadia Tarmizi, pandemiyle mücadelede ön saflarda çalışan sağlık çalışanlarının Kovid-19'a yakalanma riski en yüksek olan grupta bulunduğunu ifade etti.

Tarmizi, sürü bağışıklığına ulaşmak ve ülkede pandemiyi mümkün olan en kısa sürede sona erdirebilmek için daha fazla kişinin Kovid-19 aşısı olmasının öneminin altını çizdi. En çok sağlık çalışanlarının enfeksiyon riskine maruz kaldığı Endonezya, pandemiden sert bir şekilde etkilendi. Bağımsız koronavirüs veri inisiyatifi Lapor-Covid-19'un verdiği bilgiye göre, Nisan sonu itibarıyla Endonezya'da en az 900 sağlık çalışanı Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Editör: İRFAN KARSLI