Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı

SANA, 2 Mart (Xinhua) -- Sınır Tanımayan Doktorlar Twitter'dan paylaştığı mesajda, "MSF, personelini geri çekme ve Hacca Valiliği'ndeki Abs Hastanesi'ndeki faaliyetlerini 1 Mart 2022 itibarıyla geçici olarak askıya alma kararı aldı. Personel ve hastaların emniyet ve güvenliğini sağlamak için yetkililerle görüşmeye devam ediyoruz" ifadesine yer verdi. Mesajda daha fazla ayrıntı verilmedi.

MSF yönetimindeki Abs Hastanesi, Husi militanlarının kontrolü altındaki kuzeyde bulunan Abs bölgesinde yer alıyor. Husi militanları ile hükümet güçleri arasındaki çatışmalar kısa süre önce Abs'teki Bani Hasan bölgesinin yanı sıra komşu Harad kentinde de tırmanışa geçti.

MSF, Twitter'da geçen hafta paylaştığı mesajda, çatışmalarda yaralanan çok sayıda yaralının hastaneye akın halinde getirilmesi sonucu, Yemen'in başkenti Sana'dan Abs Hastanesi'ne ek tıbbi malzeme getirildiğini bildirmişti.

Yemen, İran destekli Husi militanlarının bazı kuzey eyaletlerinin kontrolünü ele geçirdiği ve Suudi Arabistan destekli Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi hükümetini başkent Sana'dan çıkarmaya zorladığı 2014 yılı sonundan bu yana, iç savaşa batmış durumda.

Editör: İRFAN KARSLI