Dünya

Sınır ötesi otoyol köprüsü, Çin-Rus ticaretini ve ilişkilerini geliştiriyor

Abone Ol

BEİJİNG, 11 Ekim (Xinhua) -- Çin'in Heihe kenti ile Rusya'nın Blagoveşçensk kenti, birbirlerinin tam karşısında yer alıyor. İki kentin arasından geçen Heilongjiang Nehri ise Rusya'da Amur Nehri olarak biliniyor. Nehir üzerindeki Heihe-Blagoveşçensk sınır ötesi otoyol köprüsü, geçen yıl Haziran ayında trafiğe açıldı. Köprü, ticaret hacminin artmasında önemli bir rol oynarken, ikili ilişkilerin gelişiminde de yeni bir sayfa açtı.

Havadan çekilen fotoğrafta, Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinde yer alan Heihe Çin (Heilongjiang) Pilot Serbest Ticaret Bölgesi'nin bir bölümü görülüyor, 10 Ağustos 2023. (Fotoğraf: Wang Song/Xinhua)

Havadan çekilen fotoğrafta, Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinde yer alan Heihe kentinden bir manzara görülüyor, 10 Ağustos 2023. (Fotoğraf: Wang Song/Xinhua)

Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Heihe kentinde bulunan Heihe Limanı'nda, ithal edilmiş malları boşaltan işçiler, 10 Ağustos 2023. (Fotoğraf: Wang Song/Xinhua)

Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Heihe kentinde bulunan Heihe Üniversitesi'ndeki Rus kültür merkezinden bir görünüm, 9 Ağustos 2023. (Fotoğraf: Wang Song/Xinhua)

Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Heihe kentindeki bir geçiş noktasında geçiş izni bekleyen Ruslar, 11 Ağustos 2023. (Fotoğraf: Wang Song/Xinhua)

Rusya'nın Blagoveşçensk kentinde bulunan Amur Nehri'ndeki yapay setten bir görünüm, 24 Temmuz 2023. (Fotoğraf: Guo Feizhou/Xinhua)

Rusya'nın Blagoveşçensk kentinde bulunan bir ticaret ve iş merkezi, 25 Temmuz 2023. (Fotoğraf: Guo Feizhou/Xinhua)

Rusya'nın Blagoveşçensk kentindeki bir Çin pazarında alışveriş yapan insanlar, 25 Temmuz 2023. (Fotoğraf: Guo Feizhou/Xinhua)