"Mucize bebek" diye bilinen Vanda'nın sadece tek bir ebeveyne sahip olduğuna inanılıyor. Su yaşamı uzmanları, Vanda'nın partenogenez adı verilen ve son derece nadir olduğu düşünülen doğal bir süreçle, bir erkek ebeveyn olmadan eşeysiz üreme yoluyla doğduğuna inanıyor. Partenogenez, yumurtanın sperm tarafından döllenmeden embriyoya dönüşebileceği bir üreme şekli olarak tanımlanıyor.

Xi Jinping'den, Çin'in 'ana nehri' Yangtze'nin korunması üzerine mesajlar Xi Jinping'den, Çin'in 'ana nehri' Yangtze'nin korunması üzerine mesajlar
Partenogenetik olarak doğmuş zebra köpekbalığı Vanda, Singapur'daki S.E.A. Akvaryumu'nda bulunan bir teşhir tankında besleniyor, 4 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Then Chih Wey/Xinhua) Partenogenetik olarak doğmuş bebek zebra köpekbalığı Hope, Singapur'daki S.E.A. Akvaryumu'nda hedefli besleme eğitiminden geçiyor, 4 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Then Chih Wey/Xinhua) Partenogenetik olarak doğmuş bebek zebra köpekbalığı Hope, Singapur'daki S.E.A. Akvaryumu'nda hedefli besleme eğitiminden geçiyor, 4 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Then Chih Wey/Xinhua) Partenogenetik olarak doğmuş bebek zebra köpekbalığı Hope, Singapur'daki S.E.A. Akvaryumu'nda hedefli besleme eğitiminden geçiyor, 4 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Then Chih Wey/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI