Dünya

Şili'de bir yıl aradan sonra yüz yüze eğitim başladı

Pinera, Santiago Büyükşehir Bölgesindeki bir okulda yaptığı konuşmada, "Sınıflara dönüş bir zorunluluktur ve temel öneme sahiptir. Elbette bunu tüm hükümet planlarımızın birin...

Abone Ol

Pinera, Santiago Büyükşehir Bölgesindeki bir okulda yaptığı konuşmada, "Sınıflara dönüş bir zorunluluktur ve temel öneme sahiptir. Elbette bunu tüm hükümet planlarımızın birinci önceliği olan sağlığı korurken yapmak zorundayız" dedi.

Yüz yüze derslere dönüş kademeli olacak ve sanal derslerle birlikte karma şekilde yürütülecek. Ayrıca süreç gönüllü ve esnek olacak, her aile ve ebeveyn çocuklarını gönderip göndermeyeceğine kendi karar verecek.

Şili hükümeti geçen hafta, sınıflara geri dönüşün sağlanabilmesi için 3 Şubat'ta başlayan kitlesel aşılama sürecinde öğretmen ve sağlık çalışanlarına öncelik vermişti. Şili'de çoğunluğu Çinli üretici Sinovac'ın aşılarıyla olmak üzere bugüne kadar 3,3 milyondan fazla kişi aşılandı.

Pinera, sadece iki hafta içinde 513.000 öğretmen ve eğitim çalışanının yarısından fazlasının aşılandığını söyledi. Şili Sağlık Bakanlığı Pazartesi günü, ülkede toplam vaka sayısının 829.770'e, can kaybının ise 20.660'a yükseldiğini bildirdi.