Daza düzenlediği basın toplantısında, hükümetin Şili'nin "Korumalı Sınırlar Planı" çerçevesinde söz konusu kişilerin dönüşlerini denetlemek üzere bir "Ulusal Sınır Kontrol ve Yolcu İzleme Birimi" oluşturduğunu söyledi. Bu birim, Şili sınırlarındaki yeni vakaları kontrol eden, testler uygulayan ve denetleyen kurumları koordine edecek. Ülke dışına seyahatler için Şili vatandaşları ve bu ülkede ikamet eden yabancıların, kişinin tam olarak aşılandığını onaylayan, aşı pasaportuna benzer, "Hareketlilik Pasaportu" adı verilen bir belgeye sahip olması istenecek.

DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek

Bunlara ilave olarak Güney Amerika ülkesine giriş yapan herkesten, kişinin son 14 günde hastalık belirtisi göstermediğini kanıtlayan bir rapor beyan etmesi istenecek. Sağlık Bakanı Enrique Paris, bulguların Şili'deki yeni Kovid-19 vakalarında düşüşe işaret ettiğini söyledi ancak "Virüsün yenildiğini düşünmüyoruz. Tüm sağlık tedbirleri sürdürülmeli" diye uyardı. Şili'de son 24 saatte 1.861 yeni vaka ve Kovid-19'un neden olduğu 181 can kaybı kayıtlara geçerken, toplam vaka sayısı 1.604.713'e toplam can kaybı ise 34.792'ye yükseldi.

Editör: İRFAN KARSLI