Dünya

Şili, Santiago'daki buzulları korumak için milli park kuruyor

SANTİAGO, 6 Mart (Xinhua) -- Devlet Başkanı, amacın yaklaşık 75 bin hektarlık alanın korunmasını artırmak olduğunu söyledi. Bu alan, Metropolitan Bölgesi'ndeki suyun yüzde 56'...

Abone Ol

SANTİAGO, 6 Mart (Xinhua) -- Devlet Başkanı, amacın yaklaşık 75 bin hektarlık alanın korunmasını artırmak olduğunu söyledi. Bu alan, Metropolitan Bölgesi'ndeki suyun yüzde 56'sını tutan buzullara ev sahipliği yapıyor. Pinera konuşmasında, "Buzulları korumak hükümetimizin önceliklerinden biri oldu ve bu şekilde ilerlemeye de devam edeceğiz. Sonsuz güzelliklerine ek olarak buzullar dünyadaki en önemli tatlı su kaynakları ve uzun bir süredir küçülüyorlar, kütlelerini kaybediyorlar ve eriyorlar" dedi.

Pinera, bunun "Metropolitan Bölgesi'nde buzulları içeren ilk milli park olduğunu ve bu sebepten doğanın mahvedilmesi ile hepimizi etkileyen kuraklıkla mücadele için temel bir adım atıldığını" da sözlerine ekledi. Devlet Başkanlığı Ofisi'nin verdiği bilgiye göre, yeni park 118'i Olivares Nehri havzası ve 250'si de Colorado Nehri havzasında bulunan 368 buzula resmi koruma sağlıyor. Ofisten yapılan açıklamada, başkentin çevresindeki buzullarda şehre su sağlayan ana baraj olan El Yeso'dan 32 kat daha fazla su bulunduğu belirtildi.