Dünya

Sierra Leone'de akaryakıt tankerinin patlaması sonucu 100'den fazla kişi öldü

Trajik olay, Cuma günü geç saatlerde akaryakıt tankerinin, kentin doğu kesiminde bir kamyonla çarpışması ve yakıt sızıntısına yol açmasıyla meydana geldi. Görgü tanıkları, böl...

Abone Ol

Trajik olay, Cuma günü geç saatlerde akaryakıt tankerinin, kentin doğu kesiminde bir kamyonla çarpışması ve yakıt sızıntısına yol açmasıyla meydana geldi. Görgü tanıkları, bölge halkının tankerden sızan yakıtı almak için dışarı çıktığı sırada meydana gelen patlamanın, ağır kayıplara neden olduğunu ifade etti.

Sierra Leone Connaught Hastanesi Morg Bölümü'nün yetkilisi Sinneh Kamara, Xinhua'ya yaptığı açıklamada, Cumartesi günü erken saatlerde morga 95 cesedin getirildiğini, Freetown genelindeki hastanelerde tedavi altına alınan kişilerin sağlık durumlarının kritik olması nedeniyle ölü sayısının artmasından korktuklarını belirtti. Görgü tanıkları, bazı cenazelerin akrabaları tarafından gömülmek üzere götürüldüğünü ifade etti. Olay yerindeki polis memurları, soruşturmanın tamamlanmasından sonra resmi bir açıklama yapılacağını belirtti.