Çin Başbakanı Li: Çin-Afrika ekonomik ve ticari işbirliğini üst seviyelere taşımalıyız Çin Başbakanı Li: Çin-Afrika ekonomik ve ticari işbirliğini üst seviyelere taşımalıyız

Xinhua yazarları Chu Yi ve Du Zheyu BERLİN, 25 Temmuz (Xinhua) -- Siemens AG CEO'su Roland Busch, Çinli ortaklarla işbirliğine her zaman değer verdiklerini belirterek geleceğin akıllı kentlerini inşa konusunda Çinli ortaklarla işbirliği yapmayı sabırsızlıkla beklediklerini söyledi. Busch Xinhua'ya verdiği özel söyleşide, "Karbon emisyonlarının yüzde 70'i kentler tarafından üretiliyor.

Dolayısıyla iklim değişikliğiyle mücadele, kentlerdeki sürdürülebilirliğin büyük oranda iyileştirilmesini gerektiriyor" dedi. CEO, Siemens'in "geleceğin bölgesi" olarak Siemensstadt Meydanı'nı inşa çabalarına dikkat çekti. Busch, verimli ve sürdürülebilir akıllı kent çözümlerini araştırmak ve Çin'de kent sakinleri için daha rahat yaşam ortamı yaratmak üzere Çinli ortaklarla işbirliği yapma umudunu ifade etti.

Alman teknoloji devi, geçtiğimiz Haziran ayında an itibarıyla Avrupa'da devam etmekte olan en büyük kentsel terk edilmiş sanayi bölgesini dönüştürerek geliştirme projelerinden biri olan Siemensstadt Meydanı'nın temelini attı. Yaklaşık 76 hektarlık bir alana yayılan Siemensstadt Meydanı, yaklaşık 35.000 kişiye ve birçok işletmeye ev sahipliği yapacak.

Bush, "Sil baştan başlayamayız; mevcut alanları karbonsuzlaştırmak zorundayız. Berlin'de Siemens'in doğduğu 125 yıllık tarihe sahip bu yerde yaptığımız şey de bu" dedi ve ekledi: "Bu bölgeyi geleceğin dijital, sürdürülebilir ve rekabetçi bir kentine dönüştürerek onu bir asır daha yaşatabileceğimize inanıyoruz". Projedeki karbonsuzlaştırma teknolojisinden övgüyle bahseden CEO, "Söz gelimi akıllı otomasyon alanındaki teknolojilerimiz, Siemensstadt Meydanı'nın karbon ayak izini yılda 3.000 tondan net sıfıra indirecek. Sistem için gerekli elektrik, tamamen yenilenebilir ve yerel enerji kaynaklarından üretilecek" ifadelerini kullandı.

Editör: Şeymanur Erbay