MEİZHOU, 21 Haziran (Xinhua) -- 9 Haziran'dan bu yana Çin'in güneyindeki birçok bölgeyi etkisi altına alan şiddetli yağışlar nedeniyle yerel yetkililer afet hasarını azaltmak için sel kontrol ve kurtarma önlemlerini artırmaya çalışıyor. Çin'in doğusu ve güneyinin pek çok bölgesini etkisi altına alan şiddetli yağışlar nedeniyle can kayıpları yaşandı, ekinler zarar gördü ve yollar kapandı. Yerel yetkililer aşırı hava koşullarının etkisini en aza indirmek için acil müdahale seviyelerini yükseltti.

Çin'in güneydoğusundaki Fujian eyaletinin Longyan kentine bağlı Wuping ilçesinde selden etkilenen bölge sakinlerinin mülklerini taşımalarına yardım eden kurtarma ekipleri, 20 Haziran 2024. (Fotoğraf: Xinhua)

Çin'in güneydoğusundaki Fujian eyaletinin Longyan kentine bağlı Wuping ilçesinde selden etkilenen bir bölgeye kurtarma ekipmanı taşıyan kurtarma görevlileri, 20 Haziran 2024. (Fotoğraf: Zhou Yi/Xinhua)

Çin yılın ilk altı ayında 14,64 milyon yabancı ziyaretçi ağırladı Çin yılın ilk altı ayında 14,64 milyon yabancı ziyaretçi ağırladı

Havadan drone ile çekilen fotoğrafta, kurtarma ekiplerinin Çin'in güneyindeki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nin Guilin kentinde sel basan bir yoldan yerel halkın tahliyesine yardım ettiği görülüyor, 20 Haziran 2024. (Fotoğraf: Huang Xiaobang/Xinhua)

Havadan drone ile çekilen bir fotoğrafta, Çin'in güneyindeki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nin Guilin kentinde sel basan bir bölge görülüyor, 20 Haziran 2024. (Fotoğraf: Huang Xiaobang/Xinhua)

Editör: Şeymanur Erbay