Genel

Şiddetli yağış sonrası Beykoz’da istinat duvarı çöktü

Beykoz'da yağışın ardından istinat duvarı çöktü. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, AFAD ve polis sevk edildi. 1 kişinin göçük altında kaldığı belirtiliyor. Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları devam ediyor.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyardığı kuvvetli sağanak yağış pek çok kentte etkili oluyor. Özellikle Marmara Bölgesi'nde görülen yağışlar vatandaşları zor durumda bıraktı.

İstanbul Anadolu Yakası'nda etkili olan yağış sonrası Maltepe’de sokaklar göle döndü, araçlar sular altında kaldı. Bursa'da da sağanak nedeniyle Mudanya ilçesindeki Işıklı Deresi taşarken, pek çok evi su bastı. Yalova’da da sabah erken saatlerde başlayan sağanak, bazı cadde ve sokakların göle dönmesine neden oldu. Valilikten sabah saatlerinde yapılan açıklamada 50 araç ve ev baskını ihbarı geldiği belirtildi.

Öte yandan yağışlar İstanbul'da trafik yoğunluğuna neden oldu. Maltepe D-100 Karayolu'nda yağışın etkisiyle trafik adım adım ilerledi.

Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, ‘Eskişehir, Balıkesir, Bilecik, Kocaeli, Düzce, Sinop iç kesimleri, Eskişehir, Kastamonu ve Bozkurt kesimleri, Bartın illerinde, Ankara’nın kuzey ve Batı ilçelerinde yağış görünüyor’ diye uyardı.

İSTANBUL'DA YAĞIŞIN ETKİSİYLE İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ: 1 KİŞİ GÖÇÜK ALTINDA KALDI

Beykoz'da yağışın ardından istinat duvarı çöktü. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, AFAD ve polis sevk edildi. 1 kişinin göçük altında kaldığı belirtiliyor. Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları devam ediyor.

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKOM'da yaşanan şiddetli yağışa ilişkin konuştu. İstanbul'un ilçelerindeki son durumu aktaran İBB Başkanı, ‘İstanbul’un genelinde 50 kilo ile 100 kilogram ağırlığında bir yağış yaşadık. İstanbul’un Güneybatısı’ndan Esenyurt hattına giriş yaşan bir yağış aksı söz konusu’ dedi.

İmamoğlu, ‘Bakan verilen bilgiye göre yağışın öğleden sonra saat 2'ye 3'e kadar devam edeceği yönünde’ diyerek vatandaşları, özel araçlarıyla yola çıkmamaları konusunda uyardı.

İSTANBUL'DA TRAMVAY SEFERLERİNDE AKSAMA YAŞANDI; BİR İLKOKULU SU BASTI

Sağanaktan kaynaklı Fatih Aksaray bölgesinde tramvay seferlerinde aksamalar yaşanmaya başladı. Su birikintilerinden dolayı da bazı bölgelerde araçlar ilerlemekte güçlük çektiği görüldü.

Beykoz'da da yollar göle döndü. Soğuksu İlkokulu'nu su bastı.

BURSA'DA EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI, AFAD'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Mudanya'da Işıklı Deresi'nin taşması sonucu Bursa- Mudanya yolunu su basarken, araçlar ise sular içinde kaldı. İlçede birçok ev ve iş yerine de su doldu. Mudanya Belediyesi ekipleri, ağaç devrilmesi sonucu kapanan yolların yeniden açılması için iş makineleriyle çalışma başlattı. Bursa Valisi Yakup Canbolat ile AFAD İl Müdürü Yalçın Mumcu da Mudanya'ya gelerek Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile durum değerlendirmesinde bulundu. Sağanak, Nilüfer ilçesinde de etkili olurken, bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Kentte yağışların akşam saatlerine kadar devam edeceğini belirten Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri; metrekareye Mudanya'da 21, Nilüfer'de 28, Gemlik'te ise 15 kilo yağış düştüğünü açıkladı.

Mudanya’ya ilişkin açıklama yapan AFAD, ‘Su baskını yaşanan 260 konuta AFAD, NAK, AKUT ve BAKUT’tan toplam 33 personelle müdahale edilmiştir. 20 personel teyakkuz halinde bekletilmektedir. Olayda can kaybı yaşanmamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz’ dedi.

YALOVA VALİLİĞİ: 50 ARAÇ VE EV BASKINI İHBARI GELDİ

Yalova Valiliği, kentte devam eden sağanak nedeniyle oluşabilecek sel, yıldırım, dolu ve hortum olaylarına karşı dikkatli olunmasını istedi. 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğüne 50 araç ve ev baskını ihbarı geldiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

‘Belediyeler, itfaiye, jandarma, AFAD, İl Özel İdaresi ekipleri olaylara müdahale etmektedir. Çağrı merkezimize şu ana kadar 11 adet mahsur kalma, 45 adet su baskını, 8 adet trafik kazası, 1 adet trafo yangını, 1 adet asansörde kalma, 1 adet yardım talebi, 1 adet motosiklet kazası, 1 adet araç çekilme ihbarı gelmiştir. Yalova için kuvvetli yağışın devam etmesi beklenmekte olup sel, yıldırım, dolu, hortum gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.’