SHENZHEN, 18 Mart (Xinhua) -- Shenzhen Kovid-19 Salgın Önleme ve Kontrol Merkezi'nin Perşembe günü yayınladığı bir genelgeye göre, Yantian, Pingshan, Guangming bölgeleri, Dapeng Yeni Bölgesi ve Shenshan Özel İşbirliği Bölgesi'ndeki topluluklarda Kovid-19 bulaşının durdurulması üzerine toplu taşımanın yeniden başlamasına karar verildi. Beş bölgedeki devlet kurumları ve işletmeler de normal çalışma ve faaliyetlerine yeniden başladı.

Genelgede, topluluklarda Kovid-19 bulaşının henüz durdurulamadığı diğer bölgelerde, minimum maliyetle maksimum etkiyi elde etmek ve salgının ekonomik ve sosyal kalkınma üzerindeki etkisini en aza indirmek için hedefe yönelik önleme ve kontrol önlemlerinin alınması gerektiği belirtildi.

Merkez ayrıca, düzenli üretim ve operasyonu sağlamak için farklı ilçelerdeki işletmeler için farklılaştırılmış salgın önleme ve kontrol önlemlerinin uygulanmasına yönelik bir direktif yayınladı. Genelgede, yerel makamların salgın kontrolü ile ekonomik ve sosyal kalkınmayı dengelemek, endüstriyel ve tedarik zincirlerinin güvenliğini ve istikrarını sağlamak ve yerel halk için düzenli yaşam ve çalışma koşulları sağlamak amacıyla önlemleri uygulamaya koyduğu belirtildi.

Genelgede, kentin salgın durumunun hala ağır olduğu, ancak salgının genel olarak kontrol altında olduğu belirtildi. Yerel sağlık yetkilileri, 14 Mart'tan bu yana şehir genelinde herkesi kapsayan iki tur nükleik asit testi gerçekleştirdi ve bazı bölgelerdeki topluluklarda koronavirüsün bulaşmasını durdurdu.

2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak 2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak
Editör: İRFAN KARSLI