SHANGHAİ, 13 Nisan (Xinhua) -- Küresel yatırımcılara ve işletmelere, Çin'in küresel sanayi ve tedarik zincirlerinde bir dengeleyici ve denge taşı olarak kalacağına dair güvence verilebilir. Mart ayından bu yana yüksek günlük vaka yükleriyle, Shanghai'ın virüsün yayılmasını azaltmak için tasarlanan kısıtlama önlemleri, aslında bir dereceye kadar ticareti ve lojistiği etkiledi ve Nisan'da şehrin limanında marjinal iş düşüşleri yaşandı. Bununla birlikte Shanghai'da uygulanan denetimler, denizaşırı medyanın iddia ettiği gibi sözde "kapanmadan" uzaktı. Örneğin, Shanghai limanının önemli bir parçası olan Yangshan derin su rıhtımı çalışmasını normal şekilde sürdürdü. Rıhtım Cumartesi günü, temelde her zaman olduğu gibi 26 uluslararası gemi ve 42 yerli konteyner gemisine hizmet verdi.

Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi

Liman bölgelerinde kapalı yönetim gibi salgın etkisini azaltmak için alınan etkili önlemlerle Shanghai limanı, Yangtze Nehri Delta bölgesindeki sanayi ve tedarik zincirlerinin istikrarını ve en önemlisi dünyanın geriye kalanıyla engelsiz bağların kurulmasını sağlayarak, genel olarak her zamanki gibi 24 saat işleyişini sürdürdü. Shanghai, son iki yılda Kovid-19 testini geçti. Büyük denizaşırı limanlar yoğunluk ve konteyner sıkıntısı yaşarken, Shanghai limanı sorunsuz ve istikrarlı işleyişini sürdürdü. Konteyner üretimi, geçen yıl 47 milyon 20 fit eşdeğer birimini aşan liman, arka arkaya 12 yıl boyunca dünya lideri oldu ve 2020'deki 43,5 milyon birimin istikrarlı bir şekilde üzerine çıktı.

Açık ve güvenilir bir Shanghai, Çin'in pandemi sırasındaki rolünü büyük ölçüde gözler önüne seriyor.Dünyanın en büyük üreticisi ve ticaret ülkesi olarak Çin, salgını hızla dizginledi, uzun vadede sağlam ekonomik temellerini korudu ve dışa açılma taahhüdüne bağlı kaldı. Çin'in ithalat ve ihracatı 2021'de ilk kez 6 trilyon ABD dolarını aştı ve bu sadece kendi kalkınması için değil, bütün dünya için cesaret verici bir rakam oldu.Shanghai'ın salgın denetimlerinin küresel etkisini abartmak uzağı iyi görememektir ve geçici zorluklar Çin'in kapılarını daha geniş açma kararlılığını sarsmayacaktır. İleriye bakıldığında dünya, küresel sanayi ve tedarik zincirlerine, ticarete ve ekonomik toparlanmaya daha fazla katkı için Çin'e hala güvenebilir.

Editör: Şeymanur Erbay