Shanghai belediye yönetimi tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre, 2021 yılının ilk dört ayında toplam doğrudan yabancı yatırım (DYY) geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,3 artışla 7,77 milyar ABD dolarına yükseldi. Bu dönemde, yabancı sermayeli çok uluslu şirketler 20 bölgesel merkez kurdu. Böylece Shanghai'daki bölgesel merkez sayısı 791'e yükseldi. Aynı dönemde yabancı yatırımcılar tarafından yedi araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) merkezinin kurulmasıyla Shanghai'daki toplam sayı 488'e çıktı.

Shanghai Belediye Başkan Yardımcısı Zong Ming, Pazartesi günü katıldığı bir törende yaptığı açıklamada, Shanghai'da daha büyük ve daha iyi bir kalkınma sağlanması için yabancı girişimleri destekleme konusunda değişmez bir şekilde çok yönlü açılımın teşvik edileceğini ve iş ortamının daha da iyileştirileceğini söyledi.

Shanghai belediye yönetimi, çok uluslu şirketlerin bölgesel merkezlerine ve Ar-Ge merkezlerine sertifika vermek için bir tören düzenledi. Törene katılan şirketler arasında çoğunlukla biyotıp, akıllı üretim ve üst düzey hizmetler gibi gelişmiş sektörler bulunuyordu.

Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu

Törende, merkezi Almanya'da bulunan dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Fuchs, Shanghai'da bulunan Ar-Ge merkezi için sertifika aldı. Dünya genelinde üç Ar-Ge merkezi bulunan Fuchs'un Shanghai'daki merkezi, temiz enerji geliştirmeye ve enerji verimliliğini artırmaya odaklanıyor.

Fuchs Lubricants (China) Ltd. şirketinin CTO'su Kris Van Gasse, "Çin'de otomobil pazarı büyüyor ve artık talep geleneksel yanmalı motordan elektrikli motora doğru kayıyor" dedi. Fuchs, pazarın talebini karşılamak için Çin'de yeni enerjili otomobiller için BluEV gibi ürün grupları geliştirdi. Şirket, Geely ve Chery gibi Çinli otomobil üreticileriyle de işbirliği kurdu.

Editör: İRFAN KARSLI