Dünya

Shanghai, turizm gelirini ikiye katlamayı hedefliyor

Shanghai Belediyesi Kültür ve Turizm İdaresi Müdürü Fang Shizhong, Kovid-19 pandemisinin etkisine rağmen 2020 yılında şehre 236 milyon yerli ziyaretçi geldiğini, yurt içi turi...

Abone Ol

Shanghai Belediyesi Kültür ve Turizm İdaresi Müdürü Fang Shizhong, Kovid-19 pandemisinin etkisine rağmen 2020 yılında şehre 236 milyon yerli ziyaretçi geldiğini, yurt içi turizm gelirinin ise 280,95 milyar yuanı (yaklaşık 42,8 milyar ABD doları) bulduğunu söyledi.

Şehrin ilk kapsamlı turizm fuarı olan Tourism Plus Shanghai 2021'de konuşan Fang, yerel yönetimin kültürel turizmi artıracağını, turist tüketimi için yeni kanallar bulacağını ve daha çok etkinliğin çevrimiçi gerçekleşmesini sağlamak amacıyla turizm sektörünün dijitalleşmesini geliştireceğini ifade etti.

Fang, Shanghai şehrinin 2021 yılı içinde 20 akıllı manzara alanı ve akıllı cihazlarla donatılmış 600 akıllı otel inşa etmeyi planladığını aktardı. Shanghai Belediyesi Kültür ve Turizm İdaresi Müdürü Fang ayrıca şehrin, çok sayıda önde gelen küresel turizm markası ve öncü turizm etkinliklerinin yanı sıra sektörde daha çok profesyoneli yetiştireceğini de sözlerine ekledi.