Xinhua

Shanghai, Kovid-19 vakalarının arttığı bu dönemde salgınla mücadele önlemlerini sıkılaştırdı

Çin'in doğusundaki Shanghai kentinde bulunan Shanghai Hongqiao Tren İstasyonu'nda personel bir yüksek hızlı treni dezenfekte ediyor, 21 Ocak 2022. (Fotoğraf: Chen Fei/Xinh...

Abone Ol

Çin'in doğusundaki Shanghai kentinde bulunan Shanghai Hongqiao Tren İstasyonu'nda personel bir yüksek hızlı treni dezenfekte ediyor, 21 Ocak 2022. (Fotoğraf: Chen Fei/Xinhua)

SHANGHAİ, 11 Mart (Xinhua) -- Shanghai belediyesi sağlık komisyonu direktörü Wu Jinglei Perşembe günü düzenlediği basın toplantısında, Çin'in önemli bir liman kenti olan Shanghai'ın büyük bir zorluk oluşturan vakaların yurt içinde yeniden artmasını önlerken yurt dışından gelenleri aktif bir şekilde tespit ettiğini söyledi.
Yaklaşık 25 milyon nüfuslu megakent 2022'nin ilk iki ayında, Çin ana karasının dışından gelen 1.243 teyitli Kovid-19 vakası kaydetti ve bu ana karadaki bu tür vakaların toplamının yaklaşık yüzde 38'ini oluşturuyor. Bu sayı aynı zamanda Shanghai'ın geçen yılki toplam yurtdışından gelen vakalarının yaklaşık yüzde 80'ine denk geliyor.

Shanghai merkezli Fudan Üniversitesi Huashan Hastanesi ile Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi başkanı Zhang Wenhong, artan aşılama oranı gibi faktörlere bağlı olarak Kovid-19'un şiddetinin zayıfamasına rağmen, virüsün yayılmasının kolaylaştığını ve tespit edilmesinin daha zor hale geldiğini söyledi.

Zhang, Kovid-19'un bir sonraki önleme ve kontrolünün daha zorlu bir görev haline gelebileceğini belirtti.

Bu acı durumla karşı karşıya kalan Shanghai, duruma hızla müdahale etti; virüsün kökenlerinin izini sürmeye, toplu nükleik asit testlerini ilerletmeye ve zamanında karantina ve tıbbi tedaviler uygulamaya odaklandı.

Sağlık komisyonu direktörü Wu da, "Daha bulaşıcı Omicron BA.2 alt varyantı, tanımlanması daha zor olan, Kovid-19'un yavaş yavaş baskın versiyonu haline geldiğinden, genel önleme ve kontrol stratejisi daha da optimize ve adapte edilmelidir" dedi.
Shanghai'deki tıp kurumları, kategoriye dayalı tedaviyi ve tıbbi hizmetlerin hiyerarşik yönetimini güçlendirdi. Örneğin, hamile kadınlara, çocuklara ve hemodiyaliz, radyoterapi veya kemoterapiye ihtiyacı olan kritik hastalığı bulunan kişilere öncelik verildi.

Shanghai'nin ulaşım yetkilileri, sakinlerden toplu taşıma araçlarını kullanırken maske takmalarını ve ateşlerini ölçtürmelerini istedi. Metro trenleri ve otobüslerin iyi bir şekilde havalandırılması gerekirken, taksiler orta veya yüksek riskli bölgelere gidemeyecek.
Shanghai Belediye Eğitim Komisyonu, bazı okulların çevrimiçi öğretimi benimsemesiyle çevrimiçi derslerin kaynaklarını daha da optimize etti ve geliştirdi.

Shanghai ayrıca eyaletler arası grup turlarını da askıya aldı. Aralarında Shanghai Bilim ve Teknoloji Müzesi'nin de bulunduğu kültür, turizm ve bilim mekanları geçici olarak kapatıldı.

Devreye sokulan planlar ve önlemlerle şehir, günlük ihtiyaçların istikrarlı bir şekilde tedarik edilmesini sağladı. Çin'in Shanghai merkezli önde gelen süt üreticilerinden biri olan Bright Dairy & Food Limited Şirketi'nin büyük bir fabrikası, her gün 1.000 tondan fazla ürün tedarik edebiliyor ve mevcut üretimi için yeterli hammaddeye sahip bulunuyor.