SHANGHAİ, 8 Eylül (Xinhua) -- Çin'in finans merkezi Shanghai Cumartesi günü geleceğin endüstrilerini desteklemek üzere 10 milyar yuan (yaklaşık 1,41 milyar ABD doları) değerinde fon kurulduğunu açıkladı.

Shanghai Belediyesi Bilim ve Teknoloji Komisyonu'na göre, tamamen Shanghai yönetimi tarafından finanse edilen fon, 15 yıl vadeli. Vade gerektiğinde 3 yıl uzatılabilecek.

Fon, başlangıç aşamasındaki teknoloji yatırımlarına olan güveni artırmayı ve en yeni inovasyonların yeni kaliteli üretken güçlere dönüşümünü hızlandırmayı amaçlıyor.

Shanghai yönetimine ait Capital Yatırım şirketi, fonu yönetmek için piyasa odaklı platform oluşturulmasına öncülük edecek.

Bu, Shanghai'ın bilimsel ve teknolojik inovasyonda küresel merkez olma yolundaki hızlı yükselişini sürdürmesi açısından önemli bir adım olarak görülüyor. 

2024 Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı'nda sergilenen geleneksel eserler ilgi odağı oldu 2024 Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı'nda sergilenen geleneksel eserler ilgi odağı oldu

Duyuru, Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ile Shanghai belediye yönetiminin ortaklaşa düzenlediği 2024 Pujiang İnovasyon Forumu'nun açılış töreni sırasında yapıldı. 7 Eylül'de başlayan forum 10 Eylül'de sona erecek.

Kaynak: rss