Afganistan'ı vuran depremin izleri Afganistan'ı vuran depremin izleri

Uluslararası nakliye konulu 2021 Kuzey Bund Forumu'nda konuşan Gong Zheng, kentin aynı zamanda karbon salınımının azaltılması ile uluslararası gemicilik sektöründe işbirliğinin artırılmasını da desteklediğini ifade etti. Shanghai, liman ve gemicilik hizmetlerine sahip dünya genelinden 43 şehrin kapsamlı performanslarını değerlendiren 2021 Xinhua-Baltık Uluslararası Gemicilik Merkezi Kalkınma Endeksi Raporu'ndaki uluslararası gemicilik merkezleri sıralamasında üçüncü sırayı almıştı.

Şehrin, uluslararası gemicilik merkezi inşaatına dair 14. Beş Yıllık Plan'a (2021-2025) göre, Shanghai'ın yıllık konteyner hacmi 2025 yılına kadar en azından 47 milyon TEU'ya (1 TEU, 20 feet'lik konteyneri ifade etmektedir) ulaşacak. Yıllık hava yolu yolcusu en az 130 milyona ve kargo gemilerinin yıllık hacmi de 4,1 milyon ton ya da üzerine yükselecek.

Uluslararası Denizcilik Örgütü Genel Sekreteri Kitack Lim, dijitalleşmenin deniz güvenliğini garanti altına alarak, çevrenin korunmasını destekleyerek, siber riskleri yöneterek ve operasyonel verimliliği artırarak denizcilik sektörünü yeni bir çağa taşıyabilecek kilit unsur olduğunu söyledi.

Forumda aynı zamanda, aralarında COSCO Gemicilik, Çin Doğu Havayolları ile Baltık ve Uluslararası Denizcilik Konseyi'nin de bulunduğu ondan fazla şirket ve kurum, küresel tedarik zinciri sistemini kademeli olarak eski haline getirmek için söz konusu alanda çalışan işçilerin sağlık ve güvenliğini korurken salgın karşıtı malzemelerin sınırlar arasında taşınmasını da güvence altına almak adına "2021 Shanghai Girişimi"ni imzaladı.

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'ne bağlı Hava Navigasyon Bürosu Direktörü Stephen Creamer, "Uluslararası alışveriş ile işbirliğini canlandırmak ve herkesin refahının artmasını sağlamak adına küresel turizm ve ticaretin gelişimini artırmak için çok taraflı düzeyde hep birlikte çok yakın çalışmaya devam etmeliyiz" diye konuştu.

Editör: İRFAN KARSLI