Dünya

Shanghai 5 yıllık turizm planını açıkladı

Shanghai bu plan doğrultusunda 2025 yılına kadar yıllık 700 milyar yuan (yaklaşık 108 milyar ABD doları) turizm geliri elde etmek için çaba sarf edecek. Bu gelir, kentin 2020'...

Abone Ol

Shanghai bu plan doğrultusunda 2025 yılına kadar yıllık 700 milyar yuan (yaklaşık 108 milyar ABD doları) turizm geliri elde etmek için çaba sarf edecek. Bu gelir, kentin 2020'de elde ettiğinin iki katından daha fazla. Ayrıca hedeflenen bu rakam, kentin gayrı safi yurtiçi hasılasının yaklaşık yüzde 6'sını oluşturan turizm endüstrisi katma değeri ile 2020'deki değerden 2,6 puan daha yüksek.

Shanghai Belediyesi'nin Kültür ve Turizm İdare Müdürü Fang Shizhong, "Shanghai, 2025'e kadar sadece dünyaca ünlü bir turizm merkezi olmayı hedeflemekle kalmıyor, aynı zamanda kent turizmi için bir numaralı tercih, uluslararası turizm için bir açık merkez, Asya-Pasifik bölgesinde turizm yatırımı çeken bir giriş kapısı ve en son dijital gelişmeleri sergileyen bir metropol olarak kendini yapılandırmaya odaklanacak" dedi.

Kentin tarihi ve kültürel özelliklerinin özellikle üstünde duran plan, Shanghai'ın kentsel turizm kaynakları için büyük harcama yapacak. Plan ayrıca, özellikle lüks turizm tüketiminin yanı sıra dijital ve eğlence hizmet ürünlerini artırmayı hedefliyor.

Shanghai'ın, Hongqiao ve Pudong Havalimanları ile Wusongkou uluslararası kruvaziyer limanı sayesinde uluslararası bir açık turizm merkezi haline gelmesi bekleniyor. Plana göre, Çin kültürü ve Shanghai'ın özelliklerini vurgulayan uluslararası popüler sergi, festival ve etkinlikler de desteklenecek.