15. Shanghai Belediyesi Halk Meclisi'nin beşinci toplantısında konuşan Shanghai Belediye Başkanı Gong Zheng, kentteki dış ticaretin 2020'de bir önceki seneye göre yüzde 2,3 arttığının ve ithalat ile ihracat hacminin toplamda 3,5 trilyon yuana (yaklaşık 540 milyar ABD doları) ulaştığının altını çizdi. Yabancı yatırımların fiili kullanımı da yıllık yüzde 6,2 artışla 20,23 milyar yuana çıktı.

Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu

Toplantıda yayınlanan hükümetin çalışma raporuna göre, 2020 yılında Shanghai'da çok uluslu şirketlere ait 51 bölgesel genel merkez ve 20 yabancı Ar-Ge merkezi kuruldu; toplamda bölgesel genel merkez sayısı 771'e, yabancı Ar-Ge merkezi sayısıysa 481'e yükseldi. Yeni gelişmeler, kenti küresel merkezi ekonomi için en önemli merkezlerden biri haline getirdi.

Üçüncü Çin Uluslararası İthalat Fuarı (CIIE), pandemiye rağmen planlandığı gibi geçen Kasım ayında Shanghai'da gerçekleştirildi. Fuarda, bir yıllık mal ve hizmet alımları için varılan anlaşmaların tutarı bir önceki yıla kıyasla yüzde 2,1 artarak 72,6 milyar ABD dolarına ulaştı.

Gong, Shanghai'ın kentin yabancı yatırımlara yönelik düzenlemelerinin uygulanmasında ilerleyeceğini ve hizmet sektörünün dışa açılmasını genişletmek için kapsamlı pilot projeler gerçekleştireceğini söyledi.

Belediye Başkanı, kentin Çin'in Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Ortaklık serbest ticaret anlaşmasını imzalamasının getirdiği fırsatlardan yararlanmak için yeni bir küresel yatırım cazibe ağı kurmaya çalışacağını da sözlerine ekledi.

Editör: İRFAN KARSLI