Çin'in ünlü Sanxingdui Harabeleri'nde 3.400 yıllık yeşim taşı ve taş işleme atölyesi keşfedildi Çin'in ünlü Sanxingdui Harabeleri'nde 3.400 yıllık yeşim taşı ve taş işleme atölyesi keşfedildi

SHANGHAİ, 2 Ocak (Xinhua) Yaklaşık 2 kilometrekarelik bir alanı kaplayan park çoğu halen yapım aşamasında olan yedi farklı tema park alanından oluşuyor. İtalya, Lüksemburg, Rusya ve Fransa'nın Dünya Fuarı pavyonlarını içeren parkın kuzey kısmı açıldı.

Alanda, 2010 Dünya Fuarı'nın hikayeleriyle süslenmiş bir cadde ve Dünya Fuarı unsurlarıyla dolu bir botanik bahçesi gibi başka görülmeye değer noktalar da var. 2017'de yapımına başlanan parkın inşaatı 2023'te tamamlanacak. Opera binası, binicilik merkezi gibi mekanlara ev sahipliği yapacak olan park, ziyaretçilere çeşitli eğlenceler sunacak. 2019 itibarıyla, Shanghai'da kişi başına düşen yeşil park alanı 8,2 metrekareye ulaştı. Yerel yetkililere göre şehir, 2025 yılı sonuna kadar daha fazla park inşa ederek bu veriyi 9,5 metrekarenin üzerine çıkarmayı planlıyor.

Editör: İRFAN KARSLI