Ubisoft, oyuncuları yepyeni bir karakterle tanıştırmak yerine, Assassin’s Creed Valhalla’da çok önemli bir NPC olarak ortaya çıkan Hidden Ones üyesi olan ‘Basim’ üzerine bir oyun kuracak. Mirage, Valhalla’dan sonraki olayları takip etmek yerine, Haşhaşi tarikatına katılmadan önce Basim’in önceki yıllarında geçecek.

Resmi ayrıntılar şu anlık biraz az olsa da yakında çıkacak olan bu oyunun ilginç bir resmini içeren pek çok doğrulanmış söylenti var. 10 Eylül 2022’de yapılması planlanan Ubisoft Forward Eylül etkinliğinde oyunla ilgili pek çok ayrıntının açıklanması bekleniyor. Olası çıkış tarihinden oyun hakkında sızdırılan ayrıntılara kadar Assassin’s Creed Mirage hakkında bilmeniz gereken her şeyi bir araya getirdik.

Baraj Suları Geri Çekilince Köy Ortaya Çıktı! Baraj Suları Geri Çekilince Köy Ortaya Çıktı!

AC: MİRAGE ÇIKIŞ TARİHİ VE YAYINLANACAĞI PLATFORMLAR

Şimdiye kadar, Assassin’s Creed Mirage henüz onaylanmış bir çıkış tarihi almadı. Son sızıntılar ile birlikte oyunun 2023 baharında oyunseverlerin karşısına çıkması bekleniyor.

Platformlarda resmi olarak duyurulmamış olsa da oyunun Xbox Series X|S, Xbox One, PS5, PS4 ve PC için çıkacağını göreceğiz. Nintendo Switch’e getirilmiş birkaç Assassin’s Creed oyunu bulunuyor ancak bu sürümlerin hepsi sonradan piyasaya sürüldü.

ASSASSİN’S CREED MİRAGE NEDİR VE HİKAYESİ NASIL OLACAK?

Assassin’s Creed Mirage, Ubisoft’un popüler Assassin’s Creed serisinin bir sonraki açık dünya oyunudur. Son birkaç oyun (Origins, Odyssey ve Valhalla) büyük, genişleyen açık dünya-RPGler olsa da söylentiler Mirage’ın çok daha küçük bir kapsama sahip olacağını ve gizlilik odaklı oynanışıyla eski Assassin’s Creed oyunlarının köklerine geri döneceğini gösteriyor. Oyunun ilk olarak Assassin’s Creed Valhalla için bir DLC (genişletme) paketi olarak çıkması planlanıyordu. Ancak daha sonra tamamen ayrı bir proje olarak tasarlandı.

Hikayeye baktığımızda sevilen serinin 2007’de piyasaya sürülen ilk oyunundan bu yana Assassin’s Creed, oyuncuları çok çeşitli dünyalara getirirken renkli karakterleri kontrol etmelerine izin verdi. Orijinal oyun, oyuncuları Üçüncü Haçlı Seferi sırasında Kutsal Topraklar boyunca faaliyet gösteren bir suikastçı olan Altair Ibn-La’Ahad’ın gizemli hayatının içine koydu. Assassin’s Creed 2 daha sonra Ezio karakteri ile oyuncuları İtalyan Rönesansı’na getirdi. Daha sonra Antik Yunanistan’dan Osmanlı İmparatorluğu’nun İstanbul’una kadar çeşitli mekanlarda hikayesini devam ettirdi. Basim’in başrolde olduğu bir Assassin’s Creed Valhalla spinoff’unun seri için yepyeni bir hikaye olması bekleniyor.

Assassin’s Creed Valhalla’da bir yan karakter NPC olarak karşımıza çıkan Basim Ibn Ishaq, Abbasi Halifeliği’nde doğup Bağdat’ta büyüdü. Erken yaşta Suikastçi Birliğinin özel bir üyesi oldu. Bununla birlikte, daha sonra Basim, kendisinin sevgilisi Aletheia’yı Hermes’in Asası’ndan kurtarma arayışına götüren, İskandinav tanrısı Loki’nin reenkarnasyonu olduğunu keşfetti. Baş karakter Eivor ile birkaç noktada çatışırken, Basim’in kökenleri ve hedefleri onu Assassin’s Creed Valhalla’da sempatik ve büyüleyici bir düşman yapmıştı.

Mirage’ın en azından kısmen Bağdat’ta 9. yüzyılın sonlarında meydana gelen Valhalla olaylarından bir süre önce gerçekleştiği bildiriliyor. Sızdırılan bir görüntü de, Binbir Gece Masallarından ‘Ali Baba ve Kırk Haramiler’ hikayesine atıfta bulunan ‘Kırk Haramiler Görevi’ metnini gösteriyor gibi görünüyor. Hikayenin yeniden anlatımında genellikle yaratıcı özgürlükler kullanılmış olsa da Ali Baba adında fakir bir ahşap işçisinin Kırk Haramiler’in zenginliğine ve bu keşfin serpintisine rastlaması etrafında dönüyor.

Oyuncuların, Basim’i Haşhaşilere katılmadan önce bir hırsız olarak oynaması bekleniyor. Bazı sızdırılan bilgiler, oyunda onun nasıl İskandinav tanrısı Loki’nin reenkarnasyonu haline geldiği hakkında daha fazla şey öğreneceğimizi söylüyor

Assassin’s Creed Valhalla oynamamış olanlar için oyunun sonuna doğru Eivor, Sigurd ve Basim’in sırasıyla Odin, Tyr ve Loki’nin reenkarnasyonları olduğunu öğreniyorsunuz. Oğlu Fenrir’in Odin tarafından hapsedilmesinin intikamını almaya çalışan Basim, Eivor’a saldırır, ancak bir First Civ cihazının içinde sıkışıp kalır. Günümüzde Layla, 1000 yıldan fazla bir süredir hayatta tutulan Basım’ı istemeden serbest bırakır.

ASSASSİN’S CREED MİRAGE OYNANIŞ

Oynanışa gelince, son Assassin’s Creed oyunlarında görülen devasa açık dünyalara kıyasla Mirage’in daha küçük bir deneyim olduğu düşünülüyor. Söylenenlere göre Assassin’s Creed Mirage, keşif ağırlıklı olmaktan ziyade gizlilik temalı bir oyun olacak.

Serinin son oyunu Valhalla büyük ölçüde RPG türüne dayalı olsa da Mirage’in diyalog seçeneklerini ve seviye sistemini kaldırarak serinin temellerine geri döneceği bildiriliyor. Yani Mirage bir RPG olmayacak (umarız). Oyunun seçtiği gizlilik temasıyla serinin ilk Assassin’s Creed oyunlarında görülen mekaniklerin ve görevlerin bir benzerinin geri döneceğini tahmin etmek zor değil.

(Listelist)