Yurt

Seller Alman demiryolu altyapısında 'tarihi boyutlarda yıkıma' neden oldu

Deutsche Bahn'ın bir yan kuruluşu olan DB Netz'in Yönetim Kurulu Üyesi Volker Hentschel, "Altyapımız hiçbir zaman tek bir hamlede böylesine bir yıkıma uğramamıştı" dedi ve ekl...

Abone Ol

Deutsche Bahn'ın bir yan kuruluşu olan DB Netz'in Yönetim Kurulu Üyesi Volker Hentschel, "Altyapımız hiçbir zaman tek bir hamlede böylesine bir yıkıma uğramamıştı" dedi ve ekledi: "Muazzam bir mücadeleyle karşı karşıyayız." Geçen hafta, yoğun yağışların yol açtığı feci seller nedeniyle, Almanya'da yollar ve otoyollar kapandı, elektrikler kesildi ve sel suları evleri sürükleyip götürdü. Sellerden en sert şekilde etkilenen Kuzey Ren-Vestfalya ve Rheinland-Palatinate eyaletlerinde en az 170 kişi hayatını kaybetti ve birçok kişi de hala kayıp.

DB'ye göre, yaklaşık 50 köprü, 40 işaret cihazı kulübesi, 180 demiryolu geçidi ve 1.000'den fazla katener ve sinyal direğinin hasar görmesiyle Almanya'nın demiryolu altyapısındaki hasar toplamda yaklaşık 1,3 milyar euroyu (1,5 milyar ABD doları) buldu. Hentschel, DB'nin hedefinin yıl sonuna kadar "hasarlı altyapının yaklaşık yüzde 80'ini eski haline getirmek" olduğunu söyledi. Bununla birlikte, Hentschel, Almanya'nın batısındaki bazı yollar hala sular altında olduğu veya tamamen yok olduğu için, yeniden inşanın "yıllar olmasa da aylar" alacağını belirtti.

Alman hava durumu servisi DWD Cuma günü yaptığı açıklamada, Kuzey Ren-Vestfalya ve Rheinland-Palatinate'in hafta sonu tekrar şiddetli yağmur ve gök gürültülü fırtınalar yaşayabileceğini söyledi. Bazı bölgelerde metrekare başına 40 litreye kadar yağış beklendiği belirtildi.