Dünya

Selin vurduğu Malezya'da binlerce kişi tahliye edildi

KUALA LUMPUR, 19 Aralık (Xinhua) Yakub düzenlediği basın toplantısında, şu ana dek altı eyaletten toplam 11 bin 384 kadar kişinin sığınaklara tahliye edildiğini söyleyerek önl...

Abone Ol

KUALA LUMPUR, 19 Aralık (Xinhua) Yakub düzenlediği basın toplantısında, şu ana dek altı eyaletten toplam 11 bin 384 kadar kişinin sığınaklara tahliye edildiğini söyleyerek önlem olarak toplam 1,6 milyon kişiyi ağırlayacak ilave tahliye merkezlerinin hazırlanmakta olduğunu sözlerine ekledi. Başbakan aynı zamanda hükümetin, tahliyelere yardımcı olması ve düzeni sağlaması için kurtarma personeli, silahlı kuvvetler personeli ile ulusal afet yönetimi kurumunu harekete geçirmek amacıyla gerekli adımları atmakta olduğunu söyledi.

Yakub, "Durumu sürekli olarak izliyorum ve alınan önlemler ve atılan adımlar hakkında kamuoyunu bilgilendireceğim. Tahliyeleri güvenceye almak için bilgi toplanıyor ve yardımlar hızla organize ediliyor" dedi. Malezya Perşembe gününden bu yana sağanak yağışların etkisi altında. Meteoroloji departmanı Pahang ve Selangor eyaletlerinin yanı sıra başkent Kuala Lumpur'da da suların tehlikeli seviyelere ulaşabileceği uyarısında bulundu.