Bebinca tayfunu Çin'in Shanghai kentine ulaştı Bebinca tayfunu Çin'in Shanghai kentine ulaştı

TRABLUS, 17 Eylül (Xinhua) -- Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Libya'nın Daniel Akdeniz fırtınasının tetiklediği şiddetli sellerden etkilenen bölgelerinde 38.640'tan fazla kişinin yerinden edildiğini bildirdi. 10 Eylül Pazar günü yaşanan sel felaketi, Libya'nın kuzeydoğusundaki bazı bölgeleri yerle bir etmişti. IOM tarafından Cuma günü yapılan açıklamada, ülkenin son yıllarda yaşadığı en kötü sel felaketinden en çok etkilenen liman kenti Derne'de 2.217 binanın yıkıldığı belirtildi.

Havadan çekilen fotoğrafta, Libya'nın doğusundaki Derne kenti ile Susa şehri arasındaki yıkılmış otoyolda duran insanlar görülüyor, 15 Eylül 2023. (Fotoğraf: Ibrahim Hadia al-Majbri/Xinhua)

Havadan çekilen fotoğrafta, Daniel Akdeniz fırtınasının tetiklediği sel felaketinin ardından Libya'nın başkenti Trablus'un yaklaşık 1.300 kilometre doğusunda yer alan Derne kentini görülüyor, 14 Eylül 2023. (Fotoğraf: Rafaa Fakhri/Xinhua)

Ürdün'ün başkenti Amman'daki bir askeri havaalanında Libya için insani yardım taşıyan personel, 13 Eylül 2023. (Fotoğraf: Mohammad Abu Ghosh/Xinhua)

Editör: Şeymanur Erbay