Yurt

Sarı Nehir'i korumaya yönelik düzenleme Çin'in Ningxia bölgesinde yürürlüğe girdi

YİNCHUAN, 2 Mart (Xinhua) -- Düzenlemeye göre Ningxia, Sarı Nehir kıyı şeridi boyunca inşaat projelerini sıkı bir şekilde kontrol edecek ve nehir ile kollarından belirli bir m...

Abone Ol

YİNCHUAN, 2 Mart (Xinhua) -- Düzenlemeye göre Ningxia, Sarı Nehir kıyı şeridi boyunca inşaat projelerini sıkı bir şekilde kontrol edecek ve nehir ile kollarından belirli bir mesafe içerisindeki kimyasal projelerin inşasını ve genişletilmesini yasaklayacak.

Ningxia, Sarı Nehir havzasının ekolojik korumasını ve yüksek kaliteli gelişimini teşvik etmek için bir pilot bölge olarak belirlendi. Düzenleme, bölgeyi bu konuda deneme adımları atmaya ve hataları hesaba katan mekanizmalar kurmaya teşvik ediyor.

5.464 kilometre uzunluğuyla Çin'in en uzun ikinci nehri olan Sarı Nehir, Qinghai, Sichuan, Gansu, Ningxia, İç Moğolistan, Shanxi, Shaanxi, Henan ve Shandong olmak üzere dokuz eyalet bölgesinden geçiyor. Sarı Nehir'in yaklaşık 400 kilometrelik bölümü, Çin'in kuzeybatısındaki ekolojik güvenliği koruyan kilit bir bölge olan Ningxia'dan geçiyor.