Xinhua

Saraybosna'daki bomba ihbarları sonrası alışveriş merkezleri boşaltıldı

Abone Ol

SARAYBOSNA, 25 Eylül (Xinhua) -- Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki bazı alışveriş merkezleri e-posta ile alınan bomba tehditleri üzerine Salı günü boşaltıldı. Saraybosna Kantonu İçişleri Bakanlığı sözcüsüne göre, tehdit mesajları saat 04.00 civarında gönderildi. Tehdit alan alışveriş merkezleri arasında Saraybosna Şehir Merkezi (SCC), Importanne ve Aria Mall bulunuyor.

Mesajları sabahın ilerleyen saatlerinde fark eden görevliler, derhal yetkililere haber verdi. Sonrasında tahliye işlemleri ile güvenlik kontrolleri başlatıldı. Ülkedeki Federal Polis İdaresi tarafından desteklenen polis ekipleri sabotaj ihtimaline karşı denetim yaptı. Saat 18.30 itibarıyla Importanne Alışveriş Merkezi'ndeki denetim tamamlandı ve bomba ihbarının asılsız olduğu ortaya çıktı.

Büyük olmaları nedeniyle diğer alışveriş merkezlerindeki kontroller devam ediyor. Sözcü Mersiha Novalic, denetimlerin geç tamamlanmasında bakanlığın sınırlı personelinin rol oynadığını ifade etti. Pazartesi günü Saraybosna Havalimanı ve Memmingen-Saraybosna seferini yapan bir uçak için de benzer ihbarlar yapılmış ancak asılsız çıkmıştı.