Genel

Sao Paulo'da Noel ve yeni yıl kutlamalarını önlemek için karantina tedbirleri sıkılaştırıldı

Toplu taşıma, süpermarketler, eczaneler ve fırınlar gibi zaruri ihtiyaçları karşılayan işletmeler hizmet vermeyi sürdürecek ancak çalışma saatleri önemli ölçüde kısaltılacak....

Abone Ol

Toplu taşıma, süpermarketler, eczaneler ve fırınlar gibi zaruri ihtiyaçları karşılayan işletmeler hizmet vermeyi sürdürecek ancak çalışma saatleri önemli ölçüde kısaltılacak. Brezilya'da Kovid-19 salgınının merkez üssü haline gelen ülkenin güneydoğusundaki Sao Paulo eyaletinin yönetimi Salı günü, yeni koronavirüsün Noel ve yılbaşı tatillerinde yayılmasının engellemesi için karantina tedbirlerinin ikiye katlanacağını açıkladı.

Sao Paulo Ekonomik Kalkınma Bakanı Patricia Ellen düzenlediği basın toplantısında, pandemide kırmızı acil durum seviyesine geri dönülmesi sebebiyle zaruri olmayan işletmelerin 25-27 Aralık ve 1-3 Ocak tarihleri arasında bir kez daha kapatılacağını açıkladı.

Toplu taşıma, süpermarketler, eczaneler ve fırınlar gibi zaruri ihtiyaçları karşılayan işletmeler hizmet vermeyi sürdürecek ancak çalışma saatleri önemli ölçüde kısaltılacak. Ellen, "Sao Paulo, günümüzün gerektirdiği kararları alıyor" dedi ve sözlerine şöyle devam etti: "Şimdi partilerin veya kalabalıkların zamanı değil."

Sao Paulo'da Kovid-19 ölümlerinin son dört haftada yüzde 34 artması yetkilileri, özellikle yıl sonu kutlamaları yaklaşırken alarma geçirmişti. Kovid-19 ölümlerinde dünyada ikinci sırada bulunan Brezilya'da hastalık nedeniyle yaşamını yitiren 187.000 kişiden 45.395'i eyalette kayıtlara geçti.