Smart City Expo Dünya Kongresi her sene çeşitlilik, kapsayıcılık, eşitlik, güvenlik ve işbirliğini teşvik etmek amacıyla Dünyanın Akıllı Şehirleri Ödülleri'ni veriyor.

Smart City Expo Dünya Kongresi'nin bu yılki Şehir Ödülleri kategorisinde kazanan Şanghay oldu. Geçtiğimiz yıl ödülü Stockholm almıştı.

Smart City Expo Dünya Kongresi, 2011'den bu yana her yıl Kasım ayında Barselona'da düzenleniyordu. Ancak bu sene küresel Kovid-19 salgını nedeniyle Salı ve Çarşamba günlerinde Barselona, Şanghay ve New York'da eş zamanlı ve hem çevrimiçi hem de çevrimdışı olarak gerçekleşti.

Smart City Expo Dünya Kongresi ve Tomorrow.City Büyük Çin Bölgesi İcra Kurulu Başkanı Mao Huidong, ödülün son yıllarda Şanghay'ın akıllı şehir inşaasındaki etkinliğini ve başarılarını kapsamlı bir şekilde gösterdiğini söyledi.

Şu anda Şanghay'da 31 bin 400 5G açık baz istasyonu ve 49 bin 800 5G kapalı küçük istasyon bulunuyor.

Şanghay Belediye Başkan Yardımcısı Wu Qing'e göre Şanghay, şehir gelişiminde dijitalleşmenin, ağ oluşturmanın ve zekanın öncü rolüne çok önem veriyor. Şanghay, dijital dönüşümü desteklerken sakinlerine de kazanç, mutluluk ve güven duygusu sağlayan akıllı bir şehir inşa etmek için çabalamaya devam edecek.

Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Editör: İRFAN KARSLI