Dünya

San Francisco'da 12 milyon dolarlık toparlanma kredisi fonu küçük işletmelere sunuldu

Duyuruda yeni kredi programının, var olan kurtarma programları dışında kalan ve sermayeye erişimde daha büyük engellerle karşı karşıya bulunan işletmelere ulaşma hedefiyle, iş...

Abone Ol

Duyuruda yeni kredi programının, var olan kurtarma programları dışında kalan ve sermayeye erişimde daha büyük engellerle karşı karşıya bulunan işletmelere ulaşma hedefiyle, işletme sermayesi sağlayarak sadece var olanları değil yeni işletmeleri de destekleyeceği belirtildi.

Kovid-19 pandemisinin yarattığı büyük ihtiyaca yanıt vermeyi amaçlayan San Francisco, küçük işletmelerin kullanabileceği kredi miktarını azami ölçüye çıkarabilmek için geçen yıl boyunca yatırımları kullandı. Eyalet destekli kredi kurumları ve yerel ortaklarla birlikte çalışan kent yönetimi, şimdi küçük işletmelere 100.000 ABD dolarına kadar sıfır faizli krediler sunmak için ek finansmandan yararlanıyor. Duyuruya göre söz konusu fon, bugüne kadarki en büyük küçük işletme kredi programını oluşturuyor.

"Kovid-19 pandemisi birçok küçük işletmemizi yok etti ve onları halk sağlığı ve güvenliği taleplerini karşılamak için iş modellerini değiştirmeye zorladı" ifadelerini kullanan London Breed şöyle devam etti: "Küçük işletmelerin San Francisco'da gelecek yıllarda başarıyla faaliyet göstermesi için gerekli fonları sağlamamız ve onlara yardımcı olacak yasaları geçirmemiz her zamankinden çok daha önemli."

Kovid-19 vaka sayısı düşerken ve Kaliforniya eyaleti pandemi kısıtlamalarının çoğunu kaldırırken, San Francisco'daki küçük işletmeler hala salgının ekonomik etkilerinden kurtulup toparlanma mücadelesi veriyor. San Francisco Ticaret Odası'nın kısa süre önce yayınladığı bir raporda, San Francisco yeniden açıldığında bile şehirdeki işletmelerin yüzde 50'sinin kapalı kaldığı tespiti yer alıyordu.