Dünya

Samsung'un varisi 2,5 yıllık hapis cezası kararını temyiz etmeyecek

Haberlerde, Lee Jae-yong'un avukatının, Lee'nin yargı kararını kabul etmeye ve kararı temyize taşımamaya karar verdiği şeklindeki sözleri yer aldı. Güney Kore'nin en büyük ail...

Abone Ol

Haberlerde, Lee Jae-yong'un avukatının, Lee'nin yargı kararını kabul etmeye ve kararı temyize taşımamaya karar verdiği şeklindeki sözleri yer aldı. Güney Kore'nin en büyük aile şirketi Samsung Group'un varisi olan Lee bir hafta önce, yönetim halefliğiyle ilgili yolsuzluk suçlamasıyla iki buçuk yıl hapse mahkum edilmişti.

Lee, yaklaşık bir yıl hapis yattıktan sonra cezası tecil edilerek Şubat 2018'de serbest bırakılmış ancak Güney Kore Yüksek Mahkemesi, sert bir ceza talebiyle davanın bir üst mahkemede yeniden görülmesine karar vermişti.

Özel savcı ekibinde yer alan ve adı verilmeyen bir yetkilinin sözlerine yer veren Yonhap haber ajansı, kararın temyiz edilip edilmemesine ekibin henüz karar vermediğini bildirmişti. Özel savcı ekibi, Lee'nin dokuz yıl hapis cezasına çarptırılmasını talep etmişti.

Lee, Güney Kore eski Devlet Başkanı Park Geun-hye'ye, yönetim halefliğine yardımda bulunması karşılığında on milyonlarca dolar rüşvet teklif etmekle suçlanmıştı. Güney Kore Yüksek Mahkemesi, Park'a yolsuzluk nedeniyle verilen 20 yıllık hapis cezasını Ocak ayının başında onaylamıştı. Park, ülke tarihinde görevden azledilen ilk cumhurbaşkanı olmuştu.